Erdoğan: Avara kasnaklar

Erdoğan: Avara kasnaklar

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, “Bunlar bir şey yapıyormuş gibi görünürler ama avara kasnak gibi ne işe yaradıkları belli değildir” ifadesini kullandı.

13 ilden gelen muhtarları 13'üncü kez Külliye'de ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet resepsiyonunda 81 ilden 10'ar vatandaşı Beştepe'de ağırlayacağını söyledi. Cumhuriyet Bayramını kutlama formatında değişiklik yapacaklarını belirterek, “28 Ekim günü 81 ilin her birinden, herhangi bir unvanı, resmi görevi olmayan 10'ar vatandaşımızı ağırlayacağımız bir resepsiyon vereceğiz” dedi.
Her vesileyle cumhurla bir araya geldiğini belirten Erdoğan, “Bizi eleştirenler lafa gelince en büyük cumhuriyetçi, en büyük milliyetçi, en büyük ulusalcıdır. Bunlar sadece konuşurlar, hakaret ederler. Hep bir şey yapıyormuş gibi görünürler ama 'avara kasnak' gibi ne işe yaradıkları belli değildir. Kendi istedikleri gibi davranmıyor diye millete 'bidon kafalı', 'aptal, göbeğini kaşıyan adam' diyen bunlar değil mi? Ben faniyim, bugün varım, an be an, yarın olmayabilirim. Ama onlar istiyorlar ki Tayyip Erdoğan karışmasın, meydanı bize bıraksın. Muhalefet de, PKK da, Paralel Yapı da bunu istiyor. Bildiri yayınlayıp ülkelerini Batıya şikâyet eden o sözde aydınlar da bunu istiyor. Hadi dışarıdakileri anladık da içerideki mankurtların durumu bizi gerçekten üzüyor, hakikaten acınacak durumdalar.” 
Erdoğan, Doğu ve Güney Doğu'da çok sayıda havalimanı inşa ettiklerini belirterek, “Ama ne diyorlar 'Bize havalimanı değil başka şey lazım.' Ne lazım? 'Biz kendimize oy vereceğiz.' diyor. Ne demek kendimize oy vermek. 'Irkçılık dini' diye bir din türedi şimdi” dedi.
Ankara Garı'ndaki patlama sonrası Demirtaş'ın  'katil devlet' açıklamasını da hatırlatan Erdoğan, “Güya bu, Parlamentoda olan bir siyasi parti. Ne diyor, 'Bunu saray yaptı' diyor. Niye? Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış, bunlar yavuz hırsız” ifadelerini kullandı. 
AVARA KASNAKNEDİR
Bir kayış tarafından çevrilen ve tahrik edilen kasnaklar içinde güç aktarmayan, kayışın gerginliğini sağlayan kasnaktır. Zaman zaman “avare kasnak” olarak da kullanılır. Günlük dilde monoton, kendini tekrar eden, tatsız işler ve sözler için kullanılır.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...