Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Seçim öncesi temizlik

Seçim öncesi temizlik

GÜNDEM Haberleri

1 Kasım seçimleri öncesi teröristleri takibe alan emniyet güçleri ülke genelinde 70 IŞİD militanı ile 34 PKK'lıyı gözaltına aldı.

Önceki gün Diyarbakır'daki baskının ardından operasyonlara hız veren emniyet güçleri yurt çapında operasyonlarını genişletti. IŞİD'e yönelik operasyonda Kocaeli'de 14, Konya'da 30, İstanbul'da 26 kişi gözaltına alındı. 
İstanbul Sultangazi'de PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda, bir kafede yapılan aramada pompalı tüfek ile eylemlerde kullanıldığı değerlendirilen kıyafetler ele geçirildi. 
İstanbul'da IŞİD'e yönelik helikopter ve özel harekat polislerinin desteğiyle Sultanbeyli, Pendik ve Ümraniye ilçelerindeki 27 adrese baskın yapıldı, 21 kişi gözaltına alındı. 
Önceki gün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile eş zamanlı yapılan IŞİD operasyonunda gözaltına alınan zanlılardan Mustafa H., Osman M., Mustafa M., Mehmet S. ve Adnan G.'nin, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Bingöl'deki IŞİD üyeleriyle bağlantılı olduklarının tespit edildi. Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine birçok defa gittikleri belirlenen şüphelilerin, örgütün eylem timi olduğu öne sürüldü. Emniyetteki işlemleri süren zanlıların tüm bağlantılarının ortaya çıkarılması için teknik elemanların da aralarında bulunduğu özel bir ekibin görevlendirildiği bildirildi. 
Konya ise IŞİD terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen ikisi kadın 30 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda 
örgütsel doküman ve dijital yayın ele geçirildi. 
Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde, IŞİD'e katılmak için Suriye sınırını yasa dışı yollarla geçmeye çalışan yabancı uyruklu 17 kişi yakalandı.
Erzurum'da düzenlenen iki ayrı operasyonda, terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 3'ü köy muhtarı 10 kişi tutuklandı.
Ağrı'da ise PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında aralarında DBP Diyadin ilçe Başkanı Mehmet Nuri Sarı'nın da bulunduğu 7 kişi tutuklandı.
Elazığ'da merkez ve 4 ilçede yapılan eş zamanlı KCK/PKK operasyonunda 13 kişi gözaltına alındı. 250 polisle yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında DBP'nin Arıcak ilçesi Üç Ocak Beldesi Başkanı Y.B'nin de olduğu öğrenildi.
Adana'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Şahısların, örgüt üst düzey yöneticileri tarafından yapılan eylem çağrıları doğrultusunda halkı eylemlere katılmaları yönünde tehdit ettikleri kaydedildi.
İstanbul Sultangazi'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda, pompalı tüfek ile eylemlerde kullanıldığı değerlendirilen kıyafetler ele geçirildi. Kıyafetler üzerinde yapılan incelemelerde elde edilen verilerin DNA testine tabi tutularak eylemlere katılan şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı kaydedildi.
Bu arada Şırnak'ta, 10 terörist örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Kentte, son iki yıl içerisinde teslim olan terörist sayısının 969'a yükseldiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...