İstikrar kazansın

İstikrar kazansın

GÜNDEM Haberleri

Millet bugün son sözünü söyleyecek. Sandıktan ya istikrar ya da yine koalisyon çıkacak

Bugün, 54 milyon seçmen 146 gün sonra tekrar sandığa gidiyor. 7 Haziran'da tek başına iktidarın çıkmaması üzerine koalisyon çalışmalarından da sonuç alınamamıştı. Bu süreçte çözüm süreciyle taçlanan huzur ortamına da dinamit koyuldu. Kürt halkına hayatı zehir eden PKK, 200 güvenlik görevlisini de şehit etti. Gittikçe tırmanan tansiyonun ardından yapılacak seçim, Meclis'teki sandalye sayısı kadar, ülkenin geleceğine yön verecek tabloyu da şekillendirecek. Sandıktan ya istikrar ya da yine koalisyon çıkacak...
Seçimde 16 siyasi parti ve 21 bağımsız milletvekili adayı yarışacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün vatandaşın düzgün bir ortamda oy kullanabilmesi için hazırlıkları tamamladı. Ülke genelinde 175 bin 6 sandık kuruldu. Cezaevlerinde ise taksirli suçlardan hükümlülerin ve 25 bin 698 tutuklunun da oy kullanmaları için 358 sandık yerleştirildi. YSK kararına göre, denetimli serbestlikten yararlananlar da oy kullanabiliyor. Buna göre 1 Kasım'da denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan 58 bin 324 kişi de oy kullanabilecek.
Diğer yandan, seçimlerde özellikle muhtemel bir terör olaylarını engellemek maksadıyla güvenlik tedbirleri de had safhaya çıkarıldı. Oyların sayımı ve dökümü tamamlandıktan sonra düzenlenen tutanaklar ile sandık ve torbalarının il ve ilçe seçim kurullarına taşınması sırasında emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimleri bölgelerindeki yol güzergâhlarında tedbirler alacak. Bu kapsamda Türkiye genelinde 130 bin jandarma ve 255 bin emniyet mensubu görev alacak. İstanbul'da yaklaşık 40 bin polis mesai yapacak. Ankara'da ise şehir merkezi, ilçeler ve köylerde 12 bini polis, 2 bini jandarma olmak üzere toplam 14 bin kolluk kuvveti, güvenliği sağlayacak. İzmir'de ise polis bölgesinde yaklaşık 9 bin emniyet mensubu, jandarma bölgesinde yaklaşık 2 bin 500 güvenlik görevlisi bulunacak.
Muhtemel bir elektrik kesintisine karşı da helikopterler sürekli takipte olacak. Aynı zamanda dağıtım şirketleri, bakım onarım personeli sayılarını da arttırdı. 
Vatandaşların gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün de sürecek. Yurt dışında seçime katılımın yüzde 44 olduğu bildirilerek, yeni bir rekora imza atılmıştı. Tüm eğlence mekânları bugün oy verme süresince kapalı olacak; restoran bölümü olan eğlence yerleri ise alkollü içecek servisi yapamayacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli güvenlik personeli dışında hiç kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...