Kırklareli'de öğrenci derneğine PKK baskını

Kırklareli'de öğrenci derneğine PKK baskını

GÜNDEM Haberleri

KÖK-DER'de ''PKK adına bağış toplamak'', ''örgüt kurmak'' ve ''PKK propagandası yapmak'' iddiasıyla yapılan aramada, 14 kişi gözaltına alındı.

Kırklareli Üniversitesi Öğrencileri Kültür Derneği'nde (KÖK-DER) "PKK terör örgütü adına bağış toplamak'', ''örgüt kurmak'' ve ''PKK terör örgütü propagandası yapmak'' iddiasıyla yapılan aramada, 14 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, savcılık kararıyla Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Karaumur Caddesi'ndeki dernekte arama yapıldı.

Evrak, afiş ve sopalar ile içerisinde bir miktar para olduğu belirlenen bağış kutusuna el konulan aramada, 14 kişi gözaltına alındı.
Şüpheliler yoğun güvenlik önlemleri altında Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, dernek üyesi bir grup da aramayı alkış ve ıslıkla protesto etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...