CHP MYK toplantısı sona erdi

CHP MYK toplantısı sona erdi

GÜNDEM Haberleri

Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında 5 saat süren MYK'da 1 Kasım genel seçiminin değerlendirmesi yapıldı

CHP MYK yarın 12.00'de yeniden toplanacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 5 saat  süren CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında 1 Kasım genel seçiminin  değerlendirmesi yapıldı.
 
Alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen  toplantıda, tüm MYK üyeleri kendi açılarından sonuçları değerlendirdi.
 
7 Haziran sonrası değişen seçmen tercihinin kapsamlı olarak ele  alındığı toplantıda, "yeni strateji belirlenmesi" karara bağlandı.
 
Bu kapsamda Genel Başkan Kılıçdaroğlu yarın da saat 12.00'de MYK  üyelerini toplantıya çağırdı. Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak toplantıda 1  Kasım seçiminin analizlerinin yanı sıra geleceğe dönük stratejilerin görüşüleceği  belirtildi.
 
En kısa sürede Parti Meclisi'ni de toplamayı kararlaştıran CHP MYK,  "seçmen tercihleri" ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlama kararı da aldı.
 
MYK'da, Türkiye'nin "olağanüstü bir dönem"de seçime girdiği konusu  gündeme gelirken, diğer muhalefet partilerinin oy kayıpları da görüşülen  konulardan oldu.
 
MYK'nın, CHP'nin "güvenli bir liman" olduğu algısı kapsamında,  anamuhalefet görevini daha etkin bir şekilde ve "ağız birliği" şeklinde  sürdürmesi ise vurgulanan diğer bir konu olarak ele alındı.
 
Öte yandan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun olağan büyük kurultayın, il  ve ilçe kongreleri takvimi içerisinde en yakın zamanda yapılması yönünde talimat  verdiği öğrenildi. CHP kurmayları ise büyük kurultayın ocak sonu veya en geç  şubat ayı başında yapılabileceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...