Seçimden çıkan 10 ders

Seçimden çıkan 10 ders

GÜNDEM Haberleri

Haziran seçimleriyle birlikte nükseden koalisyon hastalığı, 5 aylık türbülans döneminin ardından yerini yeniden tek başına iktidara bıraktı.

Fatih Selek Haber Analiz
Hem ülke hem de siyasetçiler, 147 günlük bu zorlu dönemde çok önemli tecrübeler kazandı. Herkes kendi payına bir ders çıkardı. İşte, '5 yıla bedel' tecrübelerden bazıları:
1- Türkiye, 13 yıl sonra yeniden karşı karşıya geldiği koalisyonun istikrarsızlığa sebep olduğunu yaşayarak test etti.
2- Millet, yeniden seçim kararı alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanları ne kadar çok iyi tanıdığına ve siyasetteki kabiliyetine bir defa daha şahit oldu.
3-  Devlet yöneticileri PKK ile müzakere masasına otururken rehavete kapılmaması, sahanın serbest bırakılmaması gerektiğini gördü.
4- Tabanı vatansever ve dindar olan paralel yapının, iktidara karşı gerekirse bölücü terör örgütüyle bile işbirliği yapabileceği anlaşıldı.
5- Halk, haziran seçiminden koalisyon çıkınca kendisini övenlerin, 1 Kasım'da yererek nasıl ikiyüzlülük yaptığına şahit oldu.
6- Türkiye, 'başörtüsüne özgürlük', '367 garabeti', '4+4+4' eğitim gibi kritik konularda AK Parti'ye destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin aslında bu sefer bütün kapıları kapatıp dolaylı olarak ülkeye can simidi olduğunu gördü. Bahçeli her şeye hayır demenin millet nazarında bir faturasının olduğunu öğrendi.
7- Koalisyon kurulamamasının ardından 'uyumlu' bir muhalefet lideri profili çizen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bunun samimi bulunmadığını anladı. HDP ise halkın kendilerini terör örgütünün kuyruğuna takılmak değil, çözüm sürecine destek vermek için barajı geçirdiğini fark etti.
8- 2002'den beri ülkeyi tek başına yöneten AK Parti, gerekirse halkın desteğini çekeceğini gördü.
9- Twitter'da memleket kurtaranlar, milletin gündeminin sosyal medyanın dışında olduğunu anladı.
10- Hemen her seçimde, sonuca yakın
     tahminlerde bulunan araştırma şirketleri, daha çok çalışmaları gerektiğini fark etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...