Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Melek Baykal'a soruşturma açıldı

Melek Baykal'a soruşturma açıldı

GÜNDEM Haberleri

Oyuncu Melek Baykal hakkında Yozgat'ta başörtülü kadınlarla çektirdiği kadınlar için yaptığı yorum nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Baykal'ı savcılığa şikayet eden Avukat Ömer Faruk Alimoğlu oyuncunu 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, hakaret ' suçlarından cezalandırılmasını istedi. Yozgat'ta çekimi yapılan bir sinema filminde rol alan Oyuncu Melek Baykal'ın sosyal medya hesabından başörtülü kadınlarla çektirdiği fotoğrafın altına yazdığı yorum peşini bırakmıyor.
Yozgat'taki Hayri İnal Konağı'nı ziyaret eden Baykal başörtülü kadınlarla çektirdiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaşarak altına şunları yazmıştı: “Hayri İnal ve ailesinin resimlerini gördüm. 100 sene önce çekilen resimlerde hanımefendiler son derece medeni kılık kıyafetleriyle  bana gülümsüyorlardı. Kafamı sola çevirdiğimde gördüğüm 150 sene sonra gördüğüm geldiğimiz noktaydı. Yani konağın yeni sahipleri Yozgat Belediyesi ve çalışanları. Biz ne zaman bu kadar geriye gittik cevabını bulamadım”.
SAVCILIĞA BAŞVURDU
Baykal gelen tepkiler yazılı bir açıklama ile fotoğraf çektirdiği kadınlardan özür diledi. Ancak Avukat Ömer Faruk Alimoğlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Baykal hakkında suç duyurusunda bulundu. Başörtüsünü aşağıladığını, medeni olmamakla suçladığını iddia eden avukat Alimoğlu, Baykal'ın 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, hakaret' suçundan cezalandırılmasını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...