Madde bağımlılarına destek! Hayata bağlanacaklar

Madde bağımlılarına destek! Hayata bağlanacaklar

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Türkiye İş Kurumu, madde bağımlısı gençleri tedavi sonrası topluma yeniden kazandırmak maksadıyla iş birliğine gitti.

Yeşilay ile İŞKUR arasında madde bağımlılığı tedavisi görmüş gençlerin hayata kazandırılması ve meslek sahibi olması amacıyla protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde İŞKUR ile Yeşilay, iş ve meslek danışmanlarının bağımlılıklarla ilgili bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik yerinde ve uzaktan eğitim programı uygulayacak. Bu kapsamda İŞKUR'un da yer alacağı Yeşilay Danışmanlık Merkezleri'ne gelen bağımlıların işe yerleştirilmesi için çalışmalar yürütülecek. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan, “YEDAM'a başvuranlara hem psikolojik destek sağlayacağız hem de onların sosyal hayata katılmalarına yardımcı olacağız. Buradaki en önemli partnerimiz, İŞKUR olacak. İŞKUR, tedavi ve terapi görenlerin kendi hayatlarını sürdürme ve toplumda aktif hale gelmeleri için onlara mesleki yeterlilik kazandıracak” diye konuştu. İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı ise, “Bu protokol ile gençlerimize iş kapılarını açarak onlara umut ışığı olacağız. Nitekim dezavantajlı gençlerin en büyük korkusu, 'tıbbi tedavi gördükten sonra acaba bir mesleğim olur mu' düşüncesi. Protokolümüz, bu noktada daha da anlamlı işlerimiz için bir kıvılcım olacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...