Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mülteciler kalacak vize kalkacak!

Mülteciler  kalacak vize kalkacak!

GÜNDEM Haberleri

Avrupalı liderler, mültecilerin Türkiye'de kalması karşılığında Türk vatandaşlarına vize serbestliği getirilmesi konusunda anlaştı

Avrupalı liderler, mültecilerin Türkiye'de kalması karşılığında Türk vatandaşlarına vize serbestliği getirilmesi, en az 3 milyar avro destekte bulunulması konusunda anlaştı.
ürkiye ve Avrupa Birliği Komisyonu arasında eylülden bu yana sürdürülen mülteci eylem planının uygulanmasına yönelik müzakerelerde mutabakat sağlandığı bildirildi. Financial Times gazetesi, göçmen krizini masaya yatırmak için Malta'nın başkenti Valetta'da bir araya gelen Avrupalı liderlerin, Türkiye'ye 3 milyar avroluk yardımda bulunmayı kabul ettiğini yazdı. Gazete, Türkiye'de mülteci kamplarının kurulmasında kullanılacak paraya ek olarak AB yetkililerinin, Türk vatandaşlarına AB vizesi ve Türkiye'nin AB üyelik görüşmelerinin canlandırılması dâhil, bir anlaşma imzalanmasını beklediklerini yazdı. Toplantıda Avrupa Komisyonu üyelerinden, 3 milyar avroluk yardımın 2.5 milyar avroyu gayri safi milli gelirlerinden Türkiye'ye ödemelerini istedi. Geri kalan 500 milyon avroluk kısmı da AB bütçesinden tamamlanacak. Bu da, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın sırasıyla 410 milyon avro, 386 milyon avro ve 534 milyon avro ödemeleri anlamına geliyor. 
Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel sığınmacı akınının frenlenmesi için Almanya'nın Türkiye'ye doğrudan mali yardım yapması gerektiğini belirtti. Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı, “Eğer Avrupalılar bunu sadece kısıtlı bir şekilde yapabiliyorsa, o zaman gerekirse Almanya'nın ilk adımı atıp kendi başına ödeme yapmasını mantıklı buluyorum“ diye konuştu.
TÜRKİYE İLE ZİRVE YAPILACAK
Bu arada zirvenin sonunda konuşan Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, sığınmacı krizi konusunda Türkiye ile kısa süre içerisinde bir zirve yapacaklarını açıkladı. Hafta sonu Antalya'da yapılacak G20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve?Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bu?konuyu?ayrı ayrı görüşme fırsatı bulacaklarını dile getiren Tusk, “Tarih veremiyorum ama en kısa sürede Türkiye ile bir zirve yapacağız. Muhtemelen kasım sonu olur” dedi. AB kaynaklarından edinilen bilgiye?göre,?söz konusu zirvenin 22 Kasım Pazar günü Brüksel'de yapılacağı öğrenildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...