Liderler bayrağa basmadı

Liderler bayrağa basmadı

GÜNDEM Haberleri

Antalya'da başlayan G20 Liderler Zirvesi renkli anlara sahne oldu. Zirvede bazı ilkler de yaşandı.

Uluslarası zirvelerde liderlerin yerinin belirlenmesi için yere katılımcı ülkelerin bayraklarının konulması uygulaması Antalya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile değişti. Bu defa yere bayrak yerine ülke isimleri yazıldı. İşte G20'den notlar:
OBAMA İLE BAHÇEDE SOHBET
G20 marjında ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Regnum Otel'deki golf evinde görüştü. İki lider bir ara bahçeye de çıkarak burada bir süre sohbet etti. 
SICAK POZLAR
Zirve sırasında aile fotoğrafı çekilirken liderler sıcak pozlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama'nın yanağını okşarken çekilen fotoğrafı sosyal medyada günün konusu oldu. Fotoğraf çekimi öncesinde ABD Başkanı Obama Almanya Başbakan'ı Merkel'i yanaklarından öperek selam verdi. Obama Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef'i de yanağından öperek selamlaştı. 
DÜNYA CANLI OLARAK İZLEDİ
Zirveye uluslararası basın yoğun ilgi gösterdi. Birçok kanal G20 aile fotoğrafı çekimi sırasında Antalya'ya canlı bağlandı. Zirve aynı zamanda Antalya'nın tanıtımına önemli katkı sağladı.
TÜRK MUTFAĞINDAN İKRAM
 Zirve sırasında yabancı basın mensuplarına ikramlarda Türk mutfağının ürünleri de sunuldu. Lokum ve suböreği yabancı basın mensuplarına ikram edildi.
AKİDE ŞEKERİNDEN HEDİYE
 Zirve sırasında yabancı gazetecilere akide şekeri, lokum ve zeytinyağı sabunundan oluşan küçük bir hediye verildi.
FIRST LADY'LER EBRU YAPTI
Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuk devlet başkanlarına verdiği yemeğin ardından konuk devlet başkanları ve eşlerine geleneksel Türk sanatlarından ebru yapımı anlatıldı ve liderler ve eşleri ebru yaptı.
OBAMA VE PUTİN TEK KATILDI
G20 Zirvelerine geleneksel olarak liderler eşleri ile birlikte katılırdı. Ancak bu defa ABD Başkanı Obama tek katıldı. Tek katılan liderler arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yer aldı.
OBAMA 1 GÜN GECİKMELİ 
Zirve için 14 Kasım akşamı Antalya'ya gelmesi beklenen ABD Başkanı Obama bir gün gecikmeli olarak 15 Kasım sabah saatlerinde Antalya'ya indi.
KIYAFET DEĞİŞTİRMEYE BİLE VAKİT BULAMADILAR
G20 liderleri uçaktan iner inmez zirvenin yapıldığı Regnum Carya Otel'e direkt geçtiler. Kıyafetlerini değiştirmek için bile zaman bulamayan liderler, uçaktan indikleri kıyafetlerle zirveye katıldılar.
TRUDEAU İLE SELFIE YARIŞI 
Kanada'nın yeni ve genç Başbakan'ı Justin Trudeau G20 zirvesinde yoğun ilgiyle karşılaştı. Zirve sırasında gerçekleştirilen B20 toplantılarında katılımcılar Trudeau ile selfie çektirmek için yarıştılar. Trudeau tekli çekimlerin uzaması üzerine çareyi grup halinde selfie çektirmekte buldu.
FRANSA'YI DIŞIŞLERİ BAKANI TEMSİL ETTİ
Fransa'daki saldırı sebebiyle Devlet Başkanı Hollande Antalya'ya gelememişti. Zirvede Fransa'yı Dışişleri Bakanı Laurent Fabius temsil etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...