Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demirtaş'a 'Katil devlet' eleştirisi

Demirtaş'a 'Katil devlet' eleştirisi

GÜNDEM Haberleri

Ankara katliamından devleti sorumlu tutan HDP'lilere seslenen Davutoğlu, “O vicdansızlar Fransız muhalefetinin gösterdiği davranıştan ders alsın!” dedi.

Yücel Kayaoğlu-İsmail Sonsuz-ANKARA
aşbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekillerini kibre kapılmamaları konusunda uyararak, “Bizim dava aşkımız ne yeise ne de kibre izin verir” dedi. Başbakan Davutoğlu 1 Kasım seçim zaferi sonrasında Meclis'e giren AK Parti 26. dönem milletvekilleriyle ilk buluşmasını dün gerçekleştirdi. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda seçimlerinin kapsamlı bir değerlendirmesini yapan Davutoğlu, Paris katliamı sonrasında Fransa muhalefetinin ve medyasının takındığı tavrı da övdü. Davutoğlu özetle şunları kaydetti: Paris saldırıları açık şekilde gösterdi ki terör dünyanın her yerinde her toplum için tehdittir. Ama bakın sizi bir muhasebeye davet ediyorum. 10 Ekim Ankara Garı saldırısı sonrasında biz daha yaralılarımızı hastaneye yetiştirme gayreti içindeyken, cenazelerimizi toplama gayreti içindeyken dönüp devlete 'katil devlet' diyen, Sayın Cumhurbaşkanımıza, bana 'Bu terörün sorumlusu sizlersiniz' diyen o vicdansızlar var ya, şimdi Fransa'daki olaydan sonra Fransız muhalefetinin, Fransız aydınlarının, Fransız basınının gösterdiği tepkiden ders almak zorunda. Herhangi bir Fransız medyasında bir ceset gördünüz mü? Neredeyse terörün hedeflediği o psikolojik ortamın oluşmasına yol açacak herhangi bir resim, bir video, bir görüntü gördünüz mü? Herhangi bir Fransız muhalefet liderinin çıkıp terör odaklarından ve terörü yapanlardan daha çok Fransız hükümetine saldırdığını gördünüz mü? İşte bütün bu gelişmelerden herkesin ders alması lazım.
 7 Haziran bir yenilgi değildi ama 7 Haziran'da bizde hakim olan, tek parti iktidarı olamamaktan kaynaklanan o psikoloji karşısında yeise kapılmamak ne kadar önemliyse bugün 1 Kasım seçimlerinden sonra da kibre kapılmamak o kadar önemlidir. Bizim dava aşkımız ne yeise ne de kibre izin verir. Önceki AK Parti iktidarları başarı çıtasını hayli yüksekte tuttular. Bize düşen yeni bir gayret, yeni bir şevk ve azimle çıtayı daha yukarılara taşımaktır. AK Parti'nin rakibi yine AK Parti'dir. Görünen o ki bundan sonra da biz yine sadece kendi kendimizle yarışmaya devam edeceğiz.
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, görüşmenin basına kapalı bölümünde önemli mesajlar verdi. Edinilen bilgilere göre; toplantıda muhalefetin devlette sanki iki başlılık varmış gibi bir izlenim oluşturmaya çalıştığını söyleyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan ilişkinin Cumhurbaşkanı-Başbakan ilişkisinden daha derin olduğunu belirtti. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a 9 puan oy artışının sebebini 'samimiyet' olarak değerlendiren Davutoğlu şu mesajları verdi: Turgut Özal ve Mesul Yılmaz ile Süleyman Demirel ve Tansu Çiller arasında sıkıntılar yaşandı.  Biz o sıkıntıları Allah'a hamdolsun yaşamıyoruz. Çünkü bizim ilişkimiz Cumhurbaşkanı-Başbakan ilişkisinden daha öte, daha derin bir ilişki. Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nu faal hale getireceğiz. Yolsuzluklara karışanlar ile yollarımızı ayıracağız. Benim kimin oğlu olduğum, ne iş yaptığım, eşimin nerede çalıştığı belli. Şartlarımız belli. Bunların üstünde bir şey olursa siz de bana gelip hesap sorun.”
JET HIZIYLA GÖREVLENDİRME
Bu arada, Meclis'te milletvekilleri bugün yemin ederken yeni hükümetin kurulması için de  düğmeye basılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bugün saat 17.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek. Erdoğan'ın görüşmede Davutoğlu'na hükümeti kurma görevini vermesi bekleniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...