Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye “Fransız” kalmadı

Türkiye “Fransız” kalmadı

GÜNDEM Haberleri

112 ülkeden 20 bin 394 kişiye “Türkiye'ye giriş yasağı” konuldu. 85 farklı uyruktan 2 bin 337 kişi de sınır dışı edildi.

Oğuzhan Şahin ANKARA 
Suriye'ye geçerek, IŞİD saflarına katılmak isteyenlerin güzergâh olarak kullanmaya çalıştığı Türkiye, etkili tedbirleri uygulamaya koydu. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Ekim ayı başı itibarıyla IŞİD'a katılacağı belirlenen 112 ülkeden 20 bin 394 kişiye “Türkiye'ye giriş yasağı” konuldu. Bununla da yetinmeyen Türkiye, sınırlarında aldığı tedbirlerle, 85 farklı uyruktan 2 bin 337 kişiyi de yakalayarak sınır dışı etti. 
Özellikle 2015 yılı başından itibaren sınırlarda devreye sokulan uygulamalar, IŞİD'ın yabancı savaşçı kaynağına darbe vurdu. 2014 sonlarında sınır dışı edilen kişi sayısı 1040 sevinesindeydi. Ülkeye giriş yasağı konulan kişi sayısı da 12 binlerde bulunuyordu. Bu rakamlar, 2015 yılıyla birlikte ikiye katlandı. Türkiye, yabancı terörist savaşçılarla mücadele için potansiyel “yabancı terörist savaşçılar listesi” oluşturdu.  Risk Analiz Merkezleri kurularak, yabancı terörist savaşçıların ülkeye girdikleri tespit edilirse, gerekli çalışma yürütülüyor. Sınırda fiziki tedbirler güçlendirildi. Terörle bağı belirlenenlerin Türkiye'deki varlıklarına el konuldu. 2014 Eylül ayı itibarıyla Batı'dan Suriye ve Irak'a savaşmak için gidenlerin sayısının 2-3 bin arasında. Bunların 100'den fazlası ABD'li. En çok vatandaşı savaşçı olarak bu bölgelerde bulunan ülkeler ise Fransa, İngiltere, Belçika ve Almanya. AB terörle mücadele makamları, 930 Fransız vatandaşının Suriye'ye gittiğini, muhtemelen 150 kadarının çoktan Fransa'ya döndüğünü belirtiyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...