Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz rafa kaldırdık!

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz rafa kaldırdık!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye inovasyon haftası kapanışında konuştu.

Konuşmasında Türk Akımı projesine değinen Erdoğan, "Türk Akımı isteklerimiz yerine getirilmediği için tarafımızdan rafa kaldırılmış bir projedir" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Kapanış Seremonisi ile Küresel İmprove ve Türkiye İnovasyon Şampiyonları Ödül Töreninde konuştu. Erdoğan, " Türk Akımı taleplerimizin karşılanmaması sebebiyle, bir süredir tarafımızdan rafa kaldırılmış bir projedir" dedi.

RUSYA İLE YAŞANAN KRİZ

Sözü Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığına getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte Rusya ile yaşadığımız son sıkıntıda ilk akla gelen, herkesi endişeye sevk eden mesele doğalgaz konusu oldu. Niçin çünkü ısınmada, elektrik üretiminde doğalgaz kullanıyoruz" dedi.

"İKİ ÜLKE DE TEK KAYNAĞIMIZ DEĞİL"

Burada bir hususun altını özellikle çizmek istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini," Petrolümüzün yüzde 90.5’ini, Doğalgazımızın da yüzde 98.5’ini dışarıdan alıyoruz. Doğalgazda en büyük tedarikçimiz Rusya, ham petroldeyse Irak’tır. Ama her iki ülke de tek kaynağımız değildir" diye sürdürdü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...