Üstün: Terör örgütü Diyarbakır’da intihar ediyor

Düzenleyen:
Üstün: Terör örgütü Diyarbakır’da intihar ediyor

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’da incelemelerde bulunan AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Üstün, izlenimlerini anlattı: Şehir, PKK’nın esaretini kabul edecek noktadan çıkmış durumda...

İSMAİL SONSUZ ANKARA

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği ve 2 polisin de şehit düştüğü saldırı sonrası kentte incelemelerde bulundu. Dönüş sonrası izlenimlerini gazetemize anlatan Üstün, “Diyarbakır’ın 2.5 milyon nüfusu var. Terör örgütü, dar sokakların ve eski evlerin olduğu 3-4 mahallede hendeklerle kendisine hareket alanı oluşturmaya çalışıyor. Oysa şehir kendini aşmış. Fiziki olarak da kültürel olarak da büyümüş. Artık PKK’nın esaretini kabul edecek noktadan çıkmış durumda. PKK bunu, daha fazla kişi ölsün, acılar derinleşsin, ölenlerin aileleri kendilerine destek olsun, devlete karşı gelsin diye yapıyor. Kaybettiği prestiji yeniden tesis etmek amacıyla intihar girişimlerini bir strateji olarak görüyor” diye konuştu.
Vatandaşın örgüte değil, güvenlik güçlerine yardımcı olmasının en sevindirici durum olduğunu kaydeden Üstün, “Burada yapılacak iş, Silvan ve diğer mahallelerde olduğu gibi teröre herhangi bir taviz vermeden terör unsurlarını tek tek o bölgeden temizlemek. Hiçbir devlet sokağında, mahallesinde, yaylasında elinde silahla gezen insana müsaade etmez” ifadelerini kullandı. 
DEMİRTAŞ’A TAŞ
 HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın devleti hedef alan sözlerine tepki gösteren Üstün, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti Meclisi’nde siyaset yapan bir insan gibi değil de Türkiye’ye düşman bir ülkenin siyasetçisi gibi davranıyor. İradesi, Kandil’e bağlı. Onları gücendirecek herhangi bir söz söyleyemez. Onlardan izin almadan herhangi bir siyaset oluşturamaz.” Aleviler ve Romanlarla ilgili atılacak adımlar hakkında da bilgi veren Ayhan Sefer Üstün, şöyle devam etti: “Bu konularda süre vermek risklidir. Ancak bunun hükümet programına alınmış olması, ete kemiğe büründüğünü gösterir. Taraflarla diyalog halindeyiz. Cemevlerinin ve irfan merkezlerinin bir statüye kavuşturulmasını, elektrik-su gibi hizmetlerinin devletçe karşılanmasını, dedelere maaş bağlanmasını içeren adımlar atılacak. Bu konularda Alevi kesiminin talebi doğrultusunda hareket edilecek.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...