23 işçiyi arama çalışmalarına devam

Düzenleyen: / Kaynak: iha
23 işçiyi arama çalışmalarına devam

GÜNDEM Haberleri  / iha

Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov yanan platformdaki çalışmaları inceledi. Bakan Haydarov, “Güneşli” yatağındaki platformun olduğu bölgeye giderek yaşanan kaza ile ilgili arama-kurtarma çalışmalarını yakından takip etti.,

Bölgeyi inceleyen Haydarov yangının söndürülmesi ve kaybolan işçiler hakkında görevlilerden bilgi aldı.
ÇIKAN YANGIN BAZI KUYULARA SIÇRADI
Azerbaycan'ın “Güneşli” petrol platformunda çıkan yangın bazı kuyulara sıçradı.
Arama çalışmalarının son durumunu açıklayan yetkililer, yangının söndürme çalışmalarına takviye birliklerin ve gemilerin katılacağını duyurdu.
İşçilerin cesedine ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten yetkililer, bugün ve yarın arama ve kurtarma çalışmalarına ek gemiler gönderileceğini bildirdiler. Ayrıca hava koşullarının kötüleşse bile arama kurtarma çalışmaları devam edecek.
23 İŞÇİ İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkan Yardımcısı Hoşbaht Yusufzade yaptığı açıklamada “Güneşli” platformunda meydana gelen yangında kaybolanların arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Şu ana kadar çalışmalarda kayıp 29 kişinin 6’sının cesedine ulaşıldı. 23 kişi için arama çalışmaları devam ediyor.
Hazar Denizi'ndeki “Güneşli” platformunda meydana gelen kaza ile ilgili yangın güvenliği kurallarının ihlali gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...