Davutoğlu: Bu kamplardan Irak haberdardı

Düzenleyen:
Davutoğlu: Bu kamplardan Irak haberdardı

GÜNDEM Haberleri

“Başika Kampı yeni değil; 1 yılda 2 bin kişiye askerî eğitim verdik. Bu faaliyet, Musul Valiliği’nin talebi ve Irak Savunma Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde başlatılmıştır.”

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mehmetçiğin Musul’da olmasını eleştiren Bağdat Hükümetinin ‘maksatlı bir provokasyon’ içinde olduğunu belirterek, “Irak yönetimiyle görüşmeler yapılmış, savunma ve dışişleri bakanlarımız telefonla konuyu müzakere etmiştir. Ben de Irak Başbakanı Sayın İbadi’ye bir mektup yollamış bulunmaktayım. Savunma bakanları inşallah yakın zamanda karşılıklı ziyaretler yapacaktır. İnşallah ben de yüksek düzeyli istişare konseyi toplantısı için en kısa sürede Bağdat’a bir ziyarette bulunmayı arzu ediyorum” dedi. 
Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını tekrarlayan Davutoğlu, “Bu kamp yeni değil, 1.5 yılı aşkın zamandır 2 binden fazla kişiye eğitim verildi. Sayın Barzani’nin de ifade ettiği gibi Sincar’ın kurtarılması operasyonunda en önemli desteklerden biri bu kamplarda eğitilen peşmergelerden gelmiştir” ifadelerini kullandı.
Rusya’nın Türkiye’ye yönelik yaptırım kararlarına değinen Başbakan Davutoğlu, “Türkiye bu tür şeylerle zora düşürülecek bir ülke değil. Hiç istemediğimiz halde gerekirse kendi caydırıcı tedbirlerimizi de tereddüt etmeden devreye sokabiliriz. İki ülke arasındaki mevcut gerilimden olumsuz etkilenen sektörlerimiz olursa onları desteklemek adına da tedbirler alıyoruz. Sektör temsilcilerimiz müsterih olsun. Telafi edici tedbirlerimiz muhtemel endişeleri bertaraf edecek niteliktedir” diye konuştu.
İran’ın Türkiye’ye yönelik açıklamalarını eleştiren Başbakan Davutoğlu, Meclis’ten Tahran’a seslenerek şöyle konuştu: “Bütün dünya İran’ın karşısındayken biz bütün riskleri alarak BM Güvenlik Konseyi’nde Brezilya ile birlikte İran’a dönük ambargolar için el kaldırma onurunu yaşadık. Ama maalesef bugün İran’dan yükselen sesler Türkiye’ye dönük yapılan hakaretler, saldırılar karşısında da İran’ı sağduyuya davet ediyoruz. Onlarsa bizim en haklı olduğumuz konularda Türkiye’ye yönelik bu tavırlarını sürdürürlerse geleneksel Türk-İran dostluğuna büyük zarar verirler.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...