Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya’nın uçak sicili kabarık

Düzenleyen:
Rusya’nın uçak sicili kabarık

GÜNDEM Haberleri

Türk hava sahasını ihlal eden Rus askeri uçağının Türk Hava Kuvvetlerince düşürülmesine sert tepki gösteren Rusya, hava sahasını ihlal eden yolcu uçaklarını bile düşürdüğünü unuttu.

Buket Güven ANKARA
Türk hava sahasını ihlal eden Rus askeri uçağının Türk Hava Kuvvetlerince düşürülmesine sert tepki gösteren Rusya, hava sahasını ihlal eden yolcu uçaklarını bile düşürdüğünü unuttu. Rusya hava sahasını ihlal eden uçakları asker-sivil ayırt etmeden füze ile düşürüyor. Bu çerçevede 1976 yılında Üsteğmenler Sahir Beceren ve Hikmet Boğatır liderliğinde hava savunma tatbikatı kapsamında uçan iki 2XRF-5A Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçağı 4 adet füze ile hedef alan dönemin SSCB’si bir uçağımızı düşürmüştü. Yine SSCB döneminde 1983 tarihinde de ABD’den Seul’a uçan Kore Hava Yollarına ait yolcu uçağının yanlışlıkla hava sahasına girmesi üzerine bu uçağı da füze ile düşürmüştü. Olayda 240 yolcu ve 29 mürettebat hayatını kaybetmişti. Rusya’nın yanı sıra Ukrayna’daki Rusya yanlısı ayrılıkçılar da istediği uçağı hiç çekinmeden düşürüyor. Haziran 2014 tarihinde Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait bir uçağı düşüren ayrılıkçılar 49 personelin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. Rus ayrılıkçılar son olarak da Amsterdam’dan 283 yolcu ve 15 mürettebatla Kuala Lumpur’a giden Malezya Havayolları’na bir yolcu uçağını indirdi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...