Rus gemisine geçiş izni yok!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus gemisine geçiş izni yok!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Trabzon Limanı'na buğday getiren ve denetleme sonucu çeşitli eksiklikler bulunan Rus bandıralı gemi seyirden men edildi.

Alınan bilgiye göre, 24 Kasım ile 9 Aralık tarihleri arasında Trabzon Limanı'na demirleyen 9 Rus bandıralı geminin, "Liman Devleti Yönetmeliği" ve "Gemilerin Genel Denetimi Belgelendirilmesi Hakkında Yönetmelik" kapsamında PSC memurları tarafından uluslararası sözleşmelerde belirtilen kurallara uygun olup olmadığı araştırıldı.

Kontroller sonucunda yapısal eksiklik tespit edilen Rus bandıralı ASTRA isimli gemiye seyirden men cezası verilerek limanda beklemeye alındı. Yetkililerin, eksikliklerin giderilmesi için gemi çalışanlarına bilgi vermesine rağmen geminin 26 Kasım'dan bugüne kadar yerine getirmediği bildirildi.

Rus gemisinin eksiklikleri gidermesinin yanı sıra limanda beklediği süre boyunca da kira ücreti ödemesi gerektiği kaydedildi.

Öte yandan, önceki gün limana demirleyen kömür yüklü VOLZHSKIY-44 isimli Rus bandıralı gemide de yapılan kontrollerde yapısal eksiklik tespit edildi.
Yetkililer, gemideki eksikliklerin iki günlük sürede giderildiğini, limandan ayrılmaları için gereken iznin verildiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...