Fırat'ın Batısı kapandı...

Düzenleyen:
Fırat'ın Batısı kapandı...

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep Valiliği, Karkamış İlçesi’nin Suriye’de IŞİD denetimindeki Carablus sınır kesimini, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi uygulaması başlatıldığını bildirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, özel güvenlik bölgesi uygulamasının yapıldığı alana tüm giriş ve çıkışların kontrollü olacağı ve gerektiğinde yasaklanacağı belirtilerek şu ifadelere yer verilmişti:

 
"Son günlerde, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince; Köprübatı Hutut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesinde, 11 Aralık 2015 günü saat 13.00’te başlayıp 25 Aralık 2015 günü saat 13.00’de bitecek şekilde 15 gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre 11 Aralık 2015-25 Aralık 2015 tarihlerinde Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 
FIRAT’IN BATISI GÜVENLİ BÖLGE
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gaziantep Valiliği’nden bugün bir açıklama geldi. Fırat nehrinin batısındaki ada bölgesinde 15 günlük güvenli bölge ilan edildi Türkiye adına değerlendirmenizi alabilir miyiz? 15 günle mi sınırlı kalacak? gelişmeler ne olacak?" şeklindeki bir soru üzerine şöyle konuştu:
 
"Bölgenin hassasiyetleri çerçevesinde atılmış bir adım alınmış bir karar. Şu anda 15 gün olarak alınmış bir karardır. 15 günden sonra ne getirir ne götürür bunu gelişmeler gösterecektir. Bölge biliyorsunuz Mara Hercele hattı olmak üzere bizim için hassasiyet kesfediyor. Bunun aynını da Fırat’ın batısı olarak da Türkmen kardeşlerimizin adeta şöyle Akdeniz’e doğru uzandıkça bölgeler Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı bölgeler. Onlar bizim için ayrı hassasiyet oluşturuyor. Tüm güvenlik güçlerimiz buradaki hassasiyeti artırmış durumdalar şu anda. Gelişmeleri hep birlikte izliyoruz. Gelişmelere göre de kararlar ona göre yeniden farklı bir şekilde ele alınabilir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...