Erdoğan: Eğer onlar olmasaydı...

Düzenleyen:
Erdoğan: Eğer onlar olmasaydı...

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Bilimler Akademisi Ödül töreninde gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Bilimler Akademisi Ödül töreninde yaptığı konuşmada bilim alanında yapılan çalışmların hayati bir önem taşıdığını vurgularken, " Bugün biz kendi uydularımıza, kendi yazılımlarımıza sahip olmasaydık yaşadığımız şu hassas dönemde adım atamaz, nefes alamazdık. geldiğimiz yer önemli olabilir ama asla yeterli değildir. " dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Gayretleriyle, emekleriyle, eserleriyle bilim dünyasına ve ülkemize büyük katkılar sağlayan bilim insanlarımıza Sahsım ve milletim adıma teşekkürlerimizi iletiyorum. Yılda iki defa toplanan bilim ve teknoloji kurulunun bütün toplantılarında Başbakanlığım döneminde başkanlık yaptım, bir çok projeyi himayeme aldım. Hamdolsun bilim insanlarımız yüzümüzü kara çıkarmadı. Çok sayıda projenin, çok sayıda çalışmanın destekçisi ve takipçisi olduk. 2 hafta önce yine TÜBİTAK ödül töreninde bilim adamlarımızla bir araya geldik.Mehmeh genç hocamızla geçen hafta çarşamba günü yine burada beraberdik. Kendisini buradan tekrar tebrik ediyorum. Bundan sonra da bilim adamlarına olan teşviklerimiz artırarak devam edeceğiz.

YİTİK KAYBEDİLDİĞİ YERDE ARANIR
 
Yeni Türkiye'yi bilimin aydınlığında inşaa edeceğiz. Doğrusu ben tüm bilim insanlarımıza inanıyorum,güveniyorum. Bizim tarihimizde ilim insanlarının çok müstesna bir yeri vardır. Dünyanın bilinen en eski üniversitessi bu topraklardadır. TÜBA mirası projesini önemli gördüğümü özellikle belirtmek isityorum. Yitik kaybedildiği yerde aranınır diye bir sözümüz var. Biz bilimde sanattaki birinciliğimizi bu topraklarda kaybetmiştik, inşallah yine burada bulacağız. Çok çalışacak çok gelişeceğiz.
 
DAHA FAZLA SÖZE GEREK VAR MI?
 
NOBEL ödülü alan Aziz Sancar hocamız buna en güzel örnektir. Mardin Savur'da doğmuş. Ben orayı iyi bilirim. Şu hali gelişmiş durumudur. Aziz hocamızın ilkokulu okuduğu döneme bakarsak oralar kim bilir ne haldeydi. Daha fazla söze gerek var mı? Türkiye'nin sorumluluğu sadece kendine, kendi vatandaşlarına karşı değildir. Biz 1.7 milyarlık islam alemine karşı sorumlulukları olan bir ülkeyiz. Bizim böyle bir ruh kökümüz var.Bu ülkenin yolunu gözleyen çok fazla insan var. Bunlara sessiz kalabilir miyiz? Gidin Pakistan'a, Afganistan'a oradaki kardeşlerimizin duyguları hiç değişmemiştir. Bu bize lider olma sorumluluğunu yüklüyor.

GELDİĞİMİZ NOKTA ÖNEMLİ AMA YETERLİ DEĞİL
 
Gerçek anlamda bağımsız olmanın, özgür olmanın yolu tüm bu alanlarda mümkün olan en ileri seviyey ulaşmaktan geliyor. Bugün biz kendi uydularımıza, kendi yazılımlarımıza sahip olmasaydık yaşadığımız şu hassas dönemde adım atamaz, nefes alamazdık. geldiğimiz yer önemli olabilir ama asla yeterli değildir. Kamu kurumları ile, özel sektörü dayanışma içinde, tempomuzu sürekli artırarak hedeflerimzie yürümeliyiz. Şimdiden 2023 sonrasını düşünmeye, planlamaya başlamalıyız.Bizim evlatlarımız o günleri yaşayacak, o yüzden evlatlarımızın bizim üzerimizde hakları var. Bunların hepsini başaracağımıza inanıyorum. Benim buna imanım var, inancım var.13 yıl önce neredeydik, bugün neredeyiz.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...