Jandarmaya ateş açan terörist vuruldu

Düzenleyen:
Jandarmaya ateş açan terörist vuruldu

GÜNDEM Haberleri

Şırnak, Silopi'de jandarma timine ateş açan teröristlerden biri öldürüldü.

Terör örgütü PKK’nın “hendek siyaseti” olarak da adlandırılan Silopi, Silvan, Cizre ve Sur'da yerleşim alanları içinde başlattığı terörist başkaldırıya karşı devlet, daha etkin önlem almaya yöneldi. Meskun mahallerdeki operasyonlar, daha önce ağırlıklı olarak polis özel harekat timleri tarafından yapılıyordu. Yeni konsept çerçevesinde polisin yanı sıra Jandarma özel harekat timleri de operasyonlarda yer almaya başladı.

Güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre; bugün Silopi ilçesinde de, özel harekat timleri tarafından terörist unsurlara karşı operasyon düzenlendi. Operasyona destek veren bir jandarma özel harekat timi de, Başak Köyü civarında güvenlik önlemi aldı. Güvenlik önlemi alan timin üzerine, inşa halindeki bir binadan uzun namlulu silahlarla iki el ateş açıldı. Jandarma timi, bu ateşe karşı atış ile yanıt verdi. Jandarmanın yoğun ateşinin ardından 6 terörist ellerinde uzun namlulu silahlarla kaçtı. Ateş sonucunda elinde roketatar bulunan bir terörist vurularak bahçe duvarının arkasına düştü.  Bu çatışmanın ardından bölgede yeni bir hareket gözlenmediği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...