Geride 6 yetim kaldı

Düzenleyen:
Geride 6 yetim kaldı

GÜNDEM Haberleri

Onlar Diyarbakır halkının huzuru için canını feda etti, geride ise gözü yaşlı 6 evlat bıraktı...

Diyarbakır’da PKK’nın yola yerleştirdikleri patlayıcıyı, polis zırhlı aracı geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu şehit olan 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Kabukçu ile özel harekât polisleri Mustafa Nohut ve Nuri Yazanel dün dualarla uğurlandı. 
3 kız babası olan 47 yaşındaki Ahmet Kabukçu için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin babası Kamil Kabukçu rahatsızlığı nedeniyle cenazeye sedye ile getirildi. Törene, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları ve silah arkadaşları katıldı. 18 yaşındaki Mesude Şuheda, 14 yaşındaki Şevval ile 7 yaşındaki Zeynep tören boyunca gözyaşlarına boğuldu. Cenaze töreninde üşüyen Zeynep’e kadın bir özel harekât polisi montunu giydirdi.
Geçici görevle 2 ay önce Diyarbakır’a giden şehit polis Nuri Yazanel de Kayseri’de binlerce kişinin katılımıyla dualarla defnedildi. Törene şehidin babası Davut Yazanel oğlunun polis şapkasıyla, eşi Güldane ve oğlu Yusuf parkasıyla, kız kardeşi Dilek ise polis kıyafetiyle katıldı.
47 yaşındaki polis memuru Mustafa Nohut’un cenazesi sırasında annesi Münevver Nohut’un, “Ağlamayacağım ve pislikleri sevindirmeyeceğim” sözleri yürekleri burktu. Cenaze sırasında kızları 15 yaşındaki Emine ve 12 yaşındaki Fatma, tabuta sarılarak gözyaşlarını tutamazken, PKK’ya lanet yağdırıldı. Şehit Polis Memuru Mustafa Nohut’un 1 ay önce Ankara’dan Diyarbakır’a geçici görevle geldiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...