Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK şehirden de siliniyor

Düzenleyen:
PKK şehirden de siliniyor

GÜNDEM Haberleri

Doğu ve Güneydoğu’daki binlerce vatandaşı evinden eden teröristlerin kazdığı hendek ve barikatların tamamen kaldırılması için büyük temizlik devam ediyor.

Terör örgütü PKK’nın ve gençlik yapılanması YDG-H’nin kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar ve gerçekleştirdiği terör eylemleri nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçelerde kapsamlı operasyonlar sürüyor. Operasyonları devralan TSK, bölgeye adeta yığınak yaptı. Sur, Dargeçit, Nusaybin, Cizre ve Silopi’de süren yasaklar çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonları 3 korgeneral, 3 tümgeneral, 8 tuğgeneral ve 26 albayın yönettiği öğrenildi. Vatandaşların mağdur edilmemesi için titizlikle sürdürülen operasyonlarda hainler Cizre’nin Cudi Mahallesi’ndeki Reşah Sağlık Sağlık Meslek lisesine saldırıp, okulun çatısını ateşe verdi. Aynı saatlerde Nur Mahallesi’nde ise Atatürk Anadolu Lisesi’ne saldıran PKK’lılar okulun çatısını yaktı. İki okulda çıkan yangını söndürmeye giden itfaiye ekipleri de saldırıya uğradı. Teröristler itfaiye ekiplerine ateş açtı.  Çatışmaların sürdüğü ilçede teröristler, ilçe emniyet müdürlüğünün ek hizmet binasına roketatarlı saldırı düzenledi. Roketin binaya isabet ettiği saldırıda maddi hasar meydana geldi. Dargeçit’e süren operasyonlarda PKK’nın dağ kadrosundan ilçeye yaklaşık 10 teröristin geldiği, gençlik yapılanması YDG-H mensuplarından oluşan her bir grubun başında bu teröristlerin bulunduğu öğrenildi. 

PKK şehirden de siliniyor

Öte yandan Diyarbakır’da, HDP ve DBP’nin öncülüğünde Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinden kaymakamlık binalarına yürüyüş yapılmak istendi. Polis sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek isteyen grupların yürüyüşüne izin vermedi. Kalabalıktan ayrılan yüzleri maskeli bir grup, polise taşlarla saldırdı. Polis, yüzleri kapalı grubu, biber gazı ve gaz bombası kullanarak dağıttı.  Ayrıca Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesindeki operasyonda, terör örgütü mensuplarınca kullanılan sığınakta, 3 kilogram pirinç, 4 kilogram zeytin, 5 kilogram tuz ile 15 karton sigara ve 27 metre branda ele geçirildi. Siirt’in Pervari ilçesinde, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen iş birlikçi gözaltına alındı. Zanlının evindeki aramada, 2 av tüfeği, bir dedektör ve örgüte ait örgütsel doküman ele geçirildi. 

PKK şehirden de siliniyor

Hainlikte sınır tanımıyorlar

Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerce bir araca düzenlenen ve 15 yaşındaki kızın ağır yaralandığı silahlı saldırıyla belediyeye ait kamyonla teröristlerin kurduğu barikata sağlanan destek kameralara yansıdı. Öte yandan Nur Mahallesi’ndeki Yasef Caddesi’nde seyir halindeki araca teröristler silahlı saldırıda bulundu. Kalabalığın bulunduğu caddedeki araca koşarak yaklaşan bir terörist, uzun namlulu silahla araca ateş açmaya başladı. Saldırı üzerine araç hızla olay yerinden kaçmaya çalışırken bu sefer bir başka terörist araca doğru yaklaşarak ateş açtı. Araçta bulunanlardan 15 yaşındaki Mevlüde İğdi başından ağır yaralandı. Olayın ardından Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılan genç kızın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...