Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Balbay: CHP'ye yeni bir yönetim lazım

Düzenleyen:
Balbay: CHP'ye yeni bir yönetim lazım

GÜNDEM Haberleri

Mustafa Balbay, "5 yılda 78 genel başkan yardımcısını değiştirmek değişimse, bu değişimin ne sonuç verdiği ortada" dedi.

CHP'nin 16-17 Ocak'ta gerçekleştirilecek 35. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlık için aday adaylığını açıklayan Balbay, Ankara Palas'ta düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'yi yönetme iddiasını sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye'nin yeni bir dönemeçte olduğunu belirten Balbay, "Ben de bu dönemeçte önce CHP'yi yönetme, devamında da Türkiye'yi yönetmek iddiasıyla karşınızdayım" dedi.

1 Kasım sonrası Olağan Kurultay sürecinin başladığını, kendisinin de aday adaylığını açıkladığını hatırlatan Balbay, toplantıda 10 ana başlıkta hazırladığı "Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Son Çağrı" adlı manifestosunu kamuoyuyla paylaştı.

Balbay'ın manifestosunda, "barış ekonomisi", "iktisadi demokrasi", "devrim CHP'den başlamalı" gibi başlıklar yer alıyor. Bunlar arasında en dikkati çeken ise "Kürt sorunu baş başa çözülür" başlığı oldu.

"Kürt sorununu hendekten atlatacağız" diyen Balbay, "Bu sorunu çözmek için aramıza kimseyi almayacağız, baş başa bu sorunu çözeceğiz" diye konuştu.

Cumhuriyetin 100. yılında CHP'nin iktidar olması, Cumhuriyetin ikinci yüz yılına da CHP'nin damga vurmasını istediğini belirten Balbay, "büyük bir ikinci yüzyıl devrimine" ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...