Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK'dan Kuzay Irak'a operasyon

Düzenleyen:
TSK'dan Kuzay Irak'a operasyon

GÜNDEM Haberleri

Kuzey Irak'taki Zap ve Hakurk bölgelerindeki PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendi.

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki  Zap ve Hakurk bölgelerindeki PKK'lı teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen barınak ve silah mevziilerinin dün düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı.
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda, 14 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği belirtilerek, operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist 69 olduğu kaydedildi.
 
İcra edilen aramalarda terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan, biri Suriye uyruklu iki işbirlikçinin yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.
 
Şırnak Silopi’de devam eden operasyonda, dört pompalı tüfek, iki av tüfeği ile 20 adet fişeği, iki tabanca ve iki telsiz ele geçirildiği bildirildi.
 
Diyarbakır  Sur’da devam eden operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.
 
Van’da güvenlik güçlerince icra edilen arama faaliyetinde, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan iki şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların evlerinde yapılan aramalarda, bir adet  Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet şarjörü, 102 adet fişeği, bir adet av tüfeği, 32 adet av tüfeği fişeği ve iki adet el dürbünün ele geçirildiği kaydedildi.
 
Kilis’te yasadışı yollardan Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.
 
Şanlıurfa’da yasadışı yollardan Türkiye’den Suriye’ye geçmeye çalışan yabancı uyruklu bir IŞİD terör örgütü üyesi yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı.
 
Irak Kuzeyi Zap ve Hakurk bölgelerinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınak ve silah mevziileri düzenlenen hava harekatı ile imha edildiği bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...