Büyük terör operasyonu

Düzenleyen:
Büyük terör operasyonu

GÜNDEM Haberleri

TSK, Cizre, Silopi ve Sur'da devam eden operasyonlarda 18 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.Böylece Cizre, Silopi ve Sur'da 5 günde öldürülen terörist sayısı 128'e yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığından bu sabah yapılan açıklamada, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü üyelerine yönelik sürdürülen operasyonlarda, dün 18 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.Cizre, Silopi ve Sur'da 5 günde öldürülen terörist sayısı 128'e yükseldi.Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 11, Silopi'de 1 ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 terörist etkisiz hale getirildi.

300 HENDEK İMHA EDİLDİ

Barikatlardan tuzaklama olmayanlar olay yerine çağrılan zırhlı iş makineleriyle yıkıldı. Her iki ilçede bulunan 700'e yakın hendek ve barikattan 300'ünün imha edildiği kaydedildi. Operasyon kapsamında Cizre ve Silopi'de terör örgütü üyelerinin bulunduğu alanlarda ilerleyen güvenlik güçleri kontrollü hareket ediyor. Adliye binasının yakınında teröristlerce yerleştirilen patlayıcıyı tespit eden güvenlik güçleri el yapımı patlayıcıyı imha etti.

MEVZİLER İMHA EDİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Irak Kuzeyi Zap ve Hakurk bölgelerinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanılan barınak ve silah mevziilerinin düzenlenen hava harekâtı ile imha edildiğini açıkladı.

'KARARLILIKLA SÜRECEK'

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada bölgede yürütülen operasyonların kamu güvenliği tesis edilinceye kadar kararlılıkla süreceği vurgulandı. Açıklamada, "Öncelik, güvenlik güçlerimizin ve bölgede yaşayan sivil halkın can güvenliğinin sağlanmasıdır" ifadeleri yer aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...