PKK ağzıyla konuştu

Düzenleyen:
PKK ağzıyla konuştu

GÜNDEM Haberleri

Hastaneleri bombalayan PKK’yı görmezden gelen Baluken, “Vatandaşa yönelik ağır saldırılar geliştirildi. Halk da hendekler kazarak kendini savunuyor” dedi.

Açtığı hendeklerle bölge halkını hayatı zehir eden, 200 bin Kürt vatandaşın evlerini terk etmesine sebep olan PKK’ya bir destek de HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’den geldi. Al Jazeera’ye röportaj veren Baluken, bölgede il ve ilçe merkezlerine kazılan hendekleri ‘halkın kendini savunma yöntemi’ olarak değerlendirdi. Göğüs hastalıkları uzmanı olan Baluken, PKK’nın hastane ve sağlık ocaklarına yaptığı roket saldırılarını unutup, açılan hendekleri de AK Parti’nin bir ürünü olduğunu söyledi.
“Hendekler sonuçtur” diyen İdris Bakuken, “Bu kadar kapsamlı askeri operasyonlarla birlikte, binlerce tutuklamaya yol açacak siyasi soykırım operasyonları başlatıldı. Hemen hemen her şehirde insanların tutuklandığı operasyonlar oldu. Halka yönelik ağır saldırılar geliştirildi. Halk bu saldırılar karşısında kendisini koruma refleksine girdi. Hendek dünya siyaset, savaş tarihinde de bir savunma aracı olarak ortaya çıkmıştır” dedi. Baluken’nin, PKK’ya karşı başlatılan operasyonun sebebi ile ilgili ortaya attığı iddia ise daha vahim... Ona göre devletin tek bir derdi var o da DAEŞ’i rahatlatmak...
ANAOKULUNU BİLE VURDULAR!
Baluken, açıklamasında, “Hendek kazan insan saldırmaz” dese de PKK’lılar dün anaokulu çocuklarını hedef aldı. Kent merkezindeki Bahçelievler Anaokulu’nun bahçesine el yapımı patlayıcı bırakan caniler, 5-6 yaşındaki çocukları kalkan olarak kullanmak istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri okulda çocukların bulunması nedeniyle bombaya ilk anda müdahale edemedi. Teröristler, buradan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çocukların farklı bir bölgeye alınmasının ardından bölücü terör örgütü üyelerine yönelik operasyon başlatıldı.
8 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan Silopi’de teröristler bir kez daha okul ve sağlık ocaklarına saldırdı. Nuh Mahallesi’nde bulunan 24 derslikli Cumhuriyet Ortaokulu ile sağlık ocağı teröristler tarafından ateşe verildi. İzmir’in Bornova ilçesinde, yüzleri kapalı bir gurup PKK yandaşı moloflarla belediye otobüsüne saldırıp otobüsü ateşe verirken otobüs şoförü ve içindeki 4 yolcu son anda çıktı. Öte yandan bölgede başlatılan operasyonlarda öldürülen terörist sayısı 115’e çıktı.

HASTANELERİ PKK’DAN KORUYORLAR

Baluken’in arka çıktığı teröristler yüzünden bölge halkı hastanelere güvenlik güçlerinin yardımı ile geliyor. Roketli saldırılara maruz kalan Cizre Devlet Hastanesi’nin bahçesine konuşlandırılan zırhlı araçlar ve tanklar, bölgede kuş uçurtmuyor. Hastanede ise birçok vatandaşın olası saldırı ve güvenlik gerekçesiyle koridorlarda tedavi edildiği belirtildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...