Elvan: Rektör imparator gibi yetkisini devretmeli

Düzenleyen:
Elvan: Rektör imparator gibi yetkisini devretmeli

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, “Herkes haddini bilmeli. ODTÜ, elinde bulundurduğu geçmişten gelen sorumluluğu BTK’ya devretmeli” diye konuştu.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Son dönemde kurum ve şirket sitelerinde yoğun bir siber saldırı yaşanırken, önceki günden itibaren bankalar da bu kervana katıldı. Birçok banka sisteminde aralıklarla sıkıntılar yaşandı. Saldırıların kaynağı henüz belli olmazken olağan şüpheli, Türkiye’ye karşı birçok tehditte bulunan Hacker grubu Anonymous... Şirket veya kurumları sanal tuzaklardan koruyan ‘Etik Hacker’lardan Alper Başaran, “Amaç, finansal sektörlere zarar vermek gibi görünüyor. DDoS (Dağıtık Hizmet Dışı Bırakma) saldırıları yapı gereği zor engellenen saldırılardır. Bu sebeple yükün büyük kısmı internet servis sağlayıcılarında. Aralarında koordinasyonu sağlamalılar. Hiçbir banka bu saldırıları sadece kendi çabasıyla bertaraf edemez. Aylar sürebilir. Saldırıları yönetmeyi öğrenmemiz lazım” dedi. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ise, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni (ODTÜ) sorumlu tuttu: “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ulaştırma bakanlığımız vasıtasıyla ODTÜ’ye sorumluluğun bu kuruma devredilmesi gerektiğini bildirdi. Ancak ODTÜ bu konuda direniyor. Halbuki yasal düzenlemeler var. Rektör (Prof. Dr. Ahmet Acar) kendisini imparator zannediyor. Herkes haddini bilmeli. İnternetin Türkiye’de yeni yeni yaygınlaştığı dönemde BTK gibi bir yapının yoktu. Bu yüzden bu alandaki sorumluluğu ODTÜ aldı. BTK, bilgi ve iletişim alanında siber saldırılar dahil düzenleyici bir kurum. ODTÜ elinde bulundurduğu sorumluğu BTK’ya devretmelidir. ODTÜ ulusal güvenliğimizi sağlayacak bir yapıya sahip değildir, orası üniversitedir.”
ODTÜ: BİZİMLE ALAKASI YOK
 Son siber saldırılarla ilgili açıklama yapan ODTÜ rektörlüğü ise, şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin bankalarına ve kurumlarına yönelik olarak sürdüğü söylenen siber saldırılar, ilgili kurumların kendi kontrolü altındaki sistemlerle ilişkilidir. Konunun ODTÜ/Nic.tr tarafından tutulan ‘.tr’ DNS kayıtları veya DNS servisi ile hiçbir ilgisi yoktur.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...