Vaatler için Özal formülü

Düzenleyen:
Vaatler için  Özal formülü

GÜNDEM Haberleri

AK Parti yönetimi, takvime bağlanmış vaatler ile AB uyum paketine yönelik muhalefetin engelleme girişimlerini, hükümete Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi vererek aşmayı planlıyor.

Yücel Kayaoğlu - ANKARA - AK Parti yönetimi, takvime bağlanmış vaatler ile AB uyum paketine yönelik muhalefetin engelleme girişimlerini, hükümete Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi vererek aşmayı planlıyor. Hükümet, ocak ayından itibaren başta AB uyum yasaları olmak üzere, takvimlendirilmiş vaatlere ilişkin yasal düzenlemeleri hızla Meclis’e sunacak. Ancak, bu yasaların, muhalefetle uzlaşma sağlanamaması durumunda, Meclis’ten kısa süre içinde geçirilmesi mümkün görünmüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet liderleri ile yapacağı görüşmede, Meclis’in daha verimli çalışmasını içerecek şekilde hızla bir iç tüzük değişikliği yapılmasını teklif edecek. Bu teklife muhalefetten olumlu cevap gelmezse, AK Parti yönetimi bu defa hükümete 6 ay süreyle Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi verilmesini gündemine alacak. Hükümet Meclis’ten yetki alırsa, başta AB yasaları olmak üzere vaatlere ilişkin düzenlemeler KHK yolu ile uygulamaya konulacak.

SIK KULLANMIŞTI
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde sık sık başvurduğu Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisini, AK Parti hükümetleri 13 yılda sadece bir defa kullandı. 2011 yılında bakanlıkların yeniden yapılandırılması konusunda hükümet, muhalefetin engelini aşmak için Meclis’ten yetki yasası çıkarmıştı. Muhalefet partileri ise KHK çıkarma yetkisinin Meclis’i devre dışı bırakma anlamına geldiğini belirten sert eleştirilerde bulunmuştu.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...