Bölgedeki vatandaşlardan devlete çağrı: Temizlemeden çıkmayın

Düzenleyen:
Bölgedeki vatandaşlardan devlete çağrı: Temizlemeden çıkmayın

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik birimlerinin raporlarına göre; Kobani’den geçişler durduruldu. Halktan istediği desteği alamayan PKK, 5-6 ilçenin belli bölgelerine sıkışıp kaldı.

Yücel KAYAOĞLU ANKARA

Güvenlik güçlerinin Güneydoğu’da yürüttüğü ‘süpürme’ operasyonlarında PKK her geçen gün biraz daha köşeye sıkışmaya başladı. PKK’lılar, sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerden kaçmak için gece yarısı halkı eylem yapmaya zorlayarak güvenlik güçlerinin dikkatini dağıtmak istiyor. Bu konuda hükümet içinde yapılan değerlendirmeler şöyle: “Terör örgütü, iyice köşeye sıkıştı. Alan hakimiyetini kaybettiklerini anlayınca halkı tehdit etmeye başladılar. Bu kapsamda yeni bir planı devreye koydular. 6-7 Ekim olaylarındaki gibi kalabalık kitlelerin eylem yapması amacıyla baskı yapmaya başladılar. Ama şu ana kadar en fazla topladıkları kişi sayısı 2 bin civarında. Bunlar örgütün tabanından oluşan kişiler. Daha önce Kuzey Irak’tan Türkiye’ye gelen terör unsurlarının güzergahlarında her türlü önlem alındığı için şu anda o taraftan terörist giremiyor. Kobani’den geçişlerle ilgili sıkıntı vardı. Nusaybin’de yapılan operasyonlarla bu da önlendi. 5-6 ilçenin belli bölgelerinde sıkışıp kaldılar. Hiçbir yere kaçamadıkları için sivil halkı kullanmak istiyorlar.”
EN BÜYÜK ENDİŞE
Operasyon bölgelerinde vatandaştan gelen talepler de hükümetin gündemine geldi. Edinilen bilgilere göre; vatandaş, operasyonlara destek veriyor ve “Temizlemeden buralardan gitmeyin” diyor. Halkın en büyük endişesi; “Güvenlik güçleri işini yarım bırakıp çekilirse PKK ile yeniden baş başa kalırız” şeklinde. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...