Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Edoğan: Terörü besleyen rejim

Düzenleyen:
Edoğan: Terörü besleyen rejim

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan: Sırf kendi siyasi çıkarı uğruna masumları öldüren her ülke, her rejim, her örgüt benim gözümde aynıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı’nın 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende dünyaya mesaj gönderdi. Türkiye’nin bölgede tarihî gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçtiğine işaret eden Erdoğan, şunları söyledi: “Hemen yanı başımızdaki Suriye’de vicdanı olan herkesi utandıracak örneklerle dolu kirli bir savaş yürütülüyor. Bir yandan Esed, onunla hareket eden Rusya ve İran gibi ülkeler; diğer yandan DAEŞ, PYD, YPG gibi kukla terör örgütleri masum insanları katlediyor. Zulüm altında inleyen kardeşlerimizin sesine kulaklarımızı tıkayamayız. Sırf kendi siyasi çıkarı uğruna masumları öldüren her ülke, her rejim, her örgüt benim gözümde aynıdır. Bunların hepsi zalimdir. DAEŞ, PYD, YPG, Suriye’deki küresel güç mücadelesinin sadece bir aracıdır. Bizdeki PKK ile bunlar aynıdır. Bu karanlık yapılar, bölgedeki kirli hesapların birer truva atına dönüşmüştür. Onları ortaya çıkaran da, besleyip büyüten de rejim ve onun arkasındaki güçlerdir. 
BİZE DÜŞEN GÖREV...
 Bize birileri akıl veriyor; ‘Başika’da ne işiniz var?’ diyor. Tamam da bu olaylar 1 aylık olay değil. Irak merkezi yönetiminin üst düzey yöneticileri, Başika’da eğitim veren subaylarımızı ziyaret edip teşekkür etti. Şimdi Rusya, İran, Irak ve Suriye ile dörtlü Bağdat’ta ofisi kurdular. Bu ofis kurulduktan sonra ‘Türkiye niye duruyor’ diyorlar? Durmamızın sebebi orada eğitimi veren kardeşlerimizin korunmasıdır. Bunu yapmaya mecburuz. Rusya, Doğu Akdeniz’de tutunmak için Suriye’yi bir basamak olarak görmeseydi bölgede başka türlü bir politika takip edilebilirdi. Müslümanlar olarak da üzerimize düşen bir görev var. DAEŞ, El Kaide, Eş Şebab, Boko Haram gibi İslamî kavramları istismar ederek en büyük zararı Müslümanlara veren örgütlerin zemin buldukları iklimi ortadan kaldırmalıyız.”

PUTİN’İN TEKLİFİNİ REDDETTİM 

Suudi Televizyonu’na konuşan Erdoğan, Putin’in kriz öncesi teklifini anlattı: Suriye, İran, Irak ve Rusya ittifak kurdu. Türkiye’nin de katılmasını istediler; reddettim. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...