Şüpheli araçta 3 kalaşnikof bulundu

Şüpheli araçta 3 kalaşnikof bulundu

GÜNDEM Haberleri

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde jandarma ekiplerinin şüphe üzerine takibe aldıkları bir aracı durdurarak yaptıkları aramada, 3 adet kaleşnikof marka tüfek bulundu.

Silopi İlçesi'nde ise polis ve askeri birliklerin ortak yürüttüğü operasyon kapsamında yapılan ev aramalarında, 3 kişi gözaltına alındı. 
Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Boğazören Köyü, Çatalboğaz mevckiindeki ara yoldan Siirt'in Pervari İlçesi'ne doğru seyir halinde olan ve içerisinde 2 kişinin bulunduğu araçtakilerden şüphelenen jandarma ekipleri bir süre takip ettikten sonra durdurdu. Araçta yapılan amada, ruhsatsız 3 adet AK-47 tipi kaleşnikof marka silah, bu silahlara ait bin 123 adet fişek, 1 adet silah üstü gündüz görüş dürbünü, 1 adet el dürbünü, 1 adet ruhsatsıçz huğulu marka kırma av tüfeği, 1 adet kaleşnikof tüfeğe ait şarjör, 5 adet av tüfeği fişeği, 2 adet kalenikof silaha ait dürbün monte etmekte kullanılan aparat, 1 adet hamili olarak değerlendirilen silah aparatı ele geçirildi. Silah ve mühimmatları PKK'ya götürdükleri değerlendirilen 2 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
SİLOPİ'DE EV ARAMALARINDA 3 KİŞİ YAKALANDI 
Öte yandan, Silopi İlçesi'nde; 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı, Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Silopi İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin ortak düzenlediği operasyon kapsamında yapılan ev aramalarında 3 kişi gözaltına alınırken, 1 kişi ise aranıyor. YDG-H üyelerinin hendek kazma, el yapımı patlayıcı madde koyma, hendek ve barikatlarda silahlı nöbet tutma ile güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırı olaylarında aktif görev aldıkları değerlendirilen 4 kişinin evinde ve Silopi Belediyesi'ne ait park alanında bulunan konteynır ve barakalarda silah ve molotof malzemelerinin bulunduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri, ortak operasyon başlattı. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlere düzenlenen operasyon kapsamında; S.Ö., İ.Z., M.Ö. ve D.A.'ya ait evlerde arama yapıldı. Aramalarda, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet USB bellek, 1 adet WD marka harici Harddisk, 2 adet HTC Desire 820 marka cep telefonu ve içerisinde 2 adet sim kart, 1 adet Abdullah Öcalan posteri, 1 adet Abdullah Öcalan tarafından yazılan (Hakikat Savaşçılığı) isimli kitap ve evin bahçesinde gömülü vaziyette 1 adet 2810556 seri numaralı Kaleşnikof marka piyade tüfeği, 2 adet Kaleşnikof şarjör ve içerisine basılı 60 adet 7.62 mm mühimmat, 2 adet örgütsel kitap, 1 adet Exper marka masaüstü bilgisayara ait hard disk bulunduğu öğrenildi. Aramalarda ele geçirilen malzemelerle ilgili S.Ö., İ.Z. ve M.Ö. gözaltına alınırken, D.A. ise evinde bulunamadığı için hakkında arama kararı çıkarıldığı öğrenildi. 
Bu arada Silopi Belediyesi'ne ait park alanında yapılan aramada ise ağaçlık ve otlaklıkların arasında 1 adet kuru sıkı tabanca bulunduğu öğrenilirken, gözaltına alınan 3 kişinin sorgulanması amacıyla Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken aranan D.A.'nın yakalanması amacıyla başlatılan çalışmalar ise devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...