Bakan Nabi Avcı açıkladı, İstanbul'da yarın okullar...

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan Nabi Avcı açıkladı, İstanbul'da yarın okullar...

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul’da başlayan kar yağışının ardından okulların tatil olup olmayacağı sorusuna yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Yaşadığım Şehir” konulu 2. EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması'nın ödül törenine katıldı. Ödül töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerindeki okullara “Boykot” ile ilgili gönderilen yazının içeriği hakkında şunları söyledi: “Uyarı yazısının içeriği çok belirgin. Hiçbir kamu görevlisinin, terör örgütünün okullarımıza yönelik saldırıları sürüp giderken, bu iş yerinde grev vardır gibi ne sendikal haklar ile ne de öğretmenlik mesleğiyle ilgisi olmayan pankartların asıldığını duyduk. Onun için bu uyarıyı yaptık ve bunlarla ilgili işlem de yapacağız.”
 
“ÇOCUKLARIMIZI BİRAZ RAHATLATALIM”
Öğrencilere sömestr tatilinde ödev verilmemesi kararına ilişkin de açıklama yapan Avcı, “Çocuklarımızı, sömestr tatilinde yine derse boğacak, yine onları sokaktan, sinemadan, müzelerden alıkoyacak yoğunlukta ödevler verilmeyecek. Sömestr tatilinde ödev olarak değil; kendi istedikleri kitapları okuyacak, kendi istedikleri sinemaya gidecek, kendi istedikleri aile ziyaretlerini yapacaklar. Yani kendi programlarını kendileri yapacak. Yine kitap okuyabilir ve ders çalışabilirler tabi ki ama bunu bir zorunluluk ve mecburiyet olarak yapmayacaklar. Mecburen yapılan işlerin de tadı tuzu olmaz. Özellikle sömestr tatilinde çocuklarımızı ödevler ile eğiteceğimizi düşünmek yanlış. Çocuklarımızı biraz rahatlatalım. Hem dinlensinler, hem arkadaşlarıyla eğlensinler” ifadelerini kullandı.
 
“ODTÜ ŞİDDET MARKASI DEĞİLDİR”
“ODTÜ’deki saldırı sonucu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün, 'ODTÜ’de kaymak tabaka çocukları okuyor' sözüne ilişkin neler dersiniz?” sorusu üzerine Avcı şu cevabı verdi: “Ben başka arkadaşlarımızın söylediklerini, neyi ne zaman nerede söylediler, hangi bağlamda söylediler bunu bilmeden hiçbir polemik içine girmem. Aslını, temelini, başını bilmediğim sözlere cevap vererek polemik içine girmek istemem. Bazı arkadaşlarımızın belki çok uygunsuz sorulara verdikleri cevapları bilmediğim için onlar ile o konuda konuşmak istemem. Ama ODTÜ’deki olaylarla ilgili konuştum. ODTÜ seçkin bir bilim kurumudur. ODTÜ bir markadır ama bu marka şiddet markası değildir. Bu marka özelliğini kazandıran oradaki bilimsel çalışmalardır. Bir takım saldırı ve şiddet olaylarıyla marka değildir. ODTÜ’ye şiddetle özleştirerek marka yapmaya çalışanların olduğunu biliyoruz. Bunlar bizim dönemimizde de vardı. Bunların çoğu da ODTÜ dışından gelen adamlardı. ODTÜ’nün genel özü akademik başarılarıyla bir markadır. Son saldırıların ODTÜ’nün geleneksel marka değeriyle alakası yoktur. Bu olayların içerisinde yer alan, şiddet olaylarına bulaşan, üniversitelerinde terör estirmeye çalışan bir takım gruplara şunu söylemek istiyorum: 'Biraz okusunlar.' Özellikle Karl Marks’ın, Louis Bonaparte'nin 18 Brumaire kitabını okusunlar. Türkiye bu trajedileri geçmişte yaşadı. Onun için üniversitelerimizde şiddet estirmeye kalkışan, başka öğrencilerin öğrenim özgürlüğünü engellemeye yeltenen, kendi dar ideolojik kalıplarını bütün üniversiteye yaymak isteyen bu öğrencilere bu cümleyi bir kere daha düşünmeyi tavsiye ediyorum.”
 
“OKULLARIN TATİL EDİLMESİNDE KARAR MERCİ VALİLİKLERDİR”
İstanbul’da başlayan kar yağışının ardından okulların tatil olup olmayacağı sorusunu cevaplandıran Avcı, “Okullarda sadece kar tatilleri ile ilgili değil, bölgesel, yerel durumlarla ilgili zaman zaman okullarda öğrenime ara vermemiz gerekebiliyor. Bu konularda karar merci valiliklerimizdir. Valiliklerimiz, her konuda kar yağışı veya herhangi bir güvenlik sorunlarıyla alakalı gerektiğinde gereken ölçekte tedbirlerini alırlar. İstanbul çok büyük bir kent. Bazı semtlerde kar yağışı nedeniyle okula erişim imkanı olmayabilir. O durumları valiliklerimiz, kaymakamlıklarımızla birlikte değerlendirirler ve en uygun kararı okul okul kararlarını verirler” dedi.
 
“KALICI GÖREV İÇİN TEDBİRLER ALACAĞIZ”
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki öğretmenlere, özellikle bu son olayların ardından ek ücret verilmesi iddialarına yönelik olarak Avcı şunları söyledi: "Sadece Doğu ve Güneydoğu için değil, bazı şehirlerimizde bazı ilçelerimizde hatta İstanbul’da bile bazı okullarımızda öğretmen sirkülasyonu diğerlerine göre hızlı oluyor. Dolayısıyla bu durumda olan yerlerde daha kalıcı görev yapmalarını teşvik edecek nitelikte tedbirler alacağız. Ama bu konu, bu ders yılında çözülecek bir şey değil."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...