HDP demokrasiye ve halka ihanet etmemeli

Düzenleyen:
HDP demokrasiye ve  halka ihanet etmemeli

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’de daha önce de yaşanan “parti kapatma”, “milletvekilliği düşürülme” konularından olumlu bir sonuç alınmadığını belirterek, “Onun için HDP’ye de çok tarihi bir sorumluluk düşüyor. Burada bu millete zarar vermeyecek, kendi seçmenine zarar vermeyecek şekilde işi demokratik bir üslupla sürdürmeleri şarttır” dedi.

Batuhan Yaşar Ankara
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’de daha önce de yaşanan “parti kapatma”, “milletvekilliği düşürülme” konularından olumlu bir sonuç alınmadığını belirterek, “Onun için HDP’ye de çok tarihi bir sorumluluk düşüyor. Burada bu millete zarar vermeyecek, kendi seçmenine zarar vermeyecek şekilde işi demokratik bir üslupla sürdürmeleri şarttır” dedi. Gazetelerin Ankara temsilcileriyle sohbet eden Kurtulmuş, “Ümit ediyoruz ki 2016’da bütünüyle terörden temizlenmiş bir Türkiye ve bütünüyle terörü ortaya çıkaran şartların elimine edilmeye başlandığı bir bölgeyi hep beraber kurmamız mümkün olur” diye konuştu. Son derece çetin ve zor bir süreç yaşandığını aktaran Kurtulmuş, “Halkın, PKK’nın başkaldırısına fiili destek vermemiş olması, örgütü daha saldırgan, daha agresif bir hale getirdi. Ama inşallah en kısa zamanda bu süreç biter. Bu iş, sadece silahlı mücadele ile olacak bir mesele değildir. Mesele, bu memlekette bütün vatandaşlarımızın eşit ve özgür yurttaşlar olduğu bir Türkiye’yi kurmaktır. Devlet, silahları hiç ateşlemek mecburiyetinde kalmasın. Ama keyif olsun diye bu iş olmadı. Bir zaruretten bu ortaya çıktı. Vatandaşlarımızın güvenliği, ülkenin selameti, birlik ve dirliğin sağlanması bakımından terör örgütünün bu kadar agresif bir şekilde sahaya girmesi sonucu bu mücadele başlatıldı. Şimdi birileri Türkiye’de duygusal kopukluk isteyebilir. Kürtler ve Türkler biliyor ki Kürtlerin Türklerden ayrı, Türklerin Kürtlerden ayrı bir geleceği yoktur. Her ikisinin geçmişi de birdir, geleceği de birdir. Hayatın her alanında Kürtler ile Türkler beraberdir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...