Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK öldürdüklerini bile istismar ediyor

Düzenleyen:
PKK öldürdüklerini bile istismar ediyor

GÜNDEM Haberleri

HDP, “Cenazeler morgda üst üste” diye bağırıyor. Oysa, defin işlemlerini halka baskı yapan PKK engelliyor!..

Gözünü kırpmadan sivilleri kurşun yağmuruna tutan teröristler, çocuk-yaşlı demeden katlettikleri insanların cansız bedenlerini kullanmanın derdine düştü. Cizre ve Silopi’de çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin cesetlerinin, Şırnak Devlet Hastanesi morgunda, kucak kucağa bekletildiğini iddia eden HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’e, Şırnak Valiliği’nden cevap geldi. Sokağa çıkma yasağının başladığı günden itibaren Silopi ve Cizre’de 15 cenazenin mezarlıklara defnedildiği vurgulanan açıklamada, morgda bekleyen cenazelerin tamamının adli işlemlerinin tamamlandığı, cenaze sahiplerinin cenazeleri almalarının beklendiği aktarıldı. “Ancak bölücü terör örgütü mensupları ve yandaşlarının, cenazeleri bir şov ve provokasyon aracı haline getirmek için cenaze sahibi ailelere yaptıkları baskı ve tehditlerle ailelerin cenazeleri alıp defnetmelerine mani olmaktadırlar” ifadelerine yer verilen açıklamada, cenazelerin alınıp defnedilmesi için hiçbir engel olmamasına rağmen terör örgütleri mensupları ve yandaşlarının tehditleri sonucu ailelerin cenazeleri alıp defnedemedikleri kaydedildi.
Açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada ilimiz Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağı sebebiyle cenazelerin morgda tutulduğu ve defnedilemediği yönünde çıkan haberlerin tamamı asılsız ve gerçek dışıdır” ifadeleri kullanıldı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...