Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den Türkiye'ye büyük övgü

ABD'den Türkiye'ye büyük övgü

GÜNDEM Haberleri

ABD Başkanı Obama'nın DAEŞ Karşıtı Küresel Koalisyon Temsilcisi McGurk, Türkiye'nin Suriye sınırındaki çabalarını övdü.

ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ Karşıtı Küresel Koalisyon Temsilcisi Brett McGurk, Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'in kontrolündeki sınırın kapatılması noktasında Ankara'nın çabalarını överek, "O şeritte sınırın Türkiye tarafından Suriye'ye geçmek artık daha zor" dedi.
McGurk, Dışişleri Bakanlığının günlük basın toplantısına katılarak terör örgütü DAEŞ'e karşı verilen mücadeleye ilişkin bilgiler aktardı. DAEŞ'in Suriye'de eski gücünü yitirdiğini vurgulayan McGurk, durumun örgüt için gelecek aylarda daha da dramatik bir hale geleceğini anlattı. McGurk, bu noktada Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki 98 kilometre alanı kapatma çabalarının etkisine dikkati çekti.
Geçen aylarda yapılan G20 Zirvesi'nde Başkan Obama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki görüşmelerinin ardından Türkiye'nin sınır güvenliği noktasında önemli adımlar attığının altını çizen McGurk, "Bu kritik alana DAEŞ'in kaynaklarını sokması artık daha zor" ifadesini kullandı.
McGurk, Türkiye ile ABD arasında bu doğrultuda temasların sürdüğünü belirterek, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'ın Türkiye'de bulunduğunu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın da bu ay içinde Türkiye'de bazı görüşmeler yapacağını hatırlattı.
McGurk, Türkiye'nin işbirliğine dair bir soru üzerine, şunları kaydetti:
"Sınırda Türkiye tarafından kesinlikle bir ilerleme kaydedildiğini görüyoruz. Ne yapılması gerektiğine dair Türklerin bizimle işbirliği içinde olmaya istekli ve hazır olduklarını görüyoruz. Basında da yer aldığı gibi, kaynaklarını oraya taşıdılar. O şeritte sınırın Türkiye tarafından Suriye'ye geçmek artık daha zor. Tüm bunlar çok olumlu. İşbirliğinin iyi olduğunu söyleyebilirim. DAEŞ savaşçısı için şimdi Türkiye'den Suriye'ye geçmek bundan birkaç ay öncesine göre çok daha zor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...