Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman görüştü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kral Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmede, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını ifade ederek, terörle mücadele konusunda Türkiye ile tam bir dayanışma içinde olduklarını vurguladı. Kral Selman'ın, saldırıyla ilgili Türkiye'ye taziyelerini ve "geçmiş olsun" dileklerini ilettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman'ın, terörün her türüne karşı ortaklaşa mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesinin önemine de değindikleri kaydedildi.

Kral Selman'dan taziye mesajı

Kral Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı da gönderdi.

Suudi Arabistan Resmi Haber ajansı SPA'da yer alan yazılı açıklamaya göre, taziye mesajında Kral Selman, hayatlarını kaybedenler için derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Suudi Arabistan'ın eskiden olduğu gibi terörün her türlüsüne karşı olduğunu ve teröre karşı uluslararası çabaları önemsediklerini ifade eden Kral Selman, "kardeş Türkiye Cumhuriyeti ve halkının her türlü sıkıntıdan korunmasını yüce Mevla'dan temenni ettiklerini, bu elim olay nedeniyle Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını" bildirdi. 

Suudi Arabistan birinci Veliaht Prens İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz ile ikinci Veliaht Prens Savunma Bakanı Muhammed bin Selman bin Abdulaziz, Sultanahmet'te yaşanan terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a birer taziye mesajı gönderdi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...