Malum akademisyenler bu manzaraya kör

Düzenleyen:
Malum akademisyenler bu manzaraya kör

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’da PKK’lı hainler, eşzamanlı olarak Emniyet’e 1 ton patlayıcıyla saldırdı. Polis memuru Şenol Çiftçi ile birlikte 3’ü çocuk toplam 6 kişi hayatını kaybetti.

Çınar ilçesinde PKK’lı teröristler, önceki gece İlçe Emniyet Amirliği, Emniyet Lojmanları ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na eşzamanlı olarak 1 ton bomba yüklü kamyonet, roketatar ve otomatik silahlarla saldırdı. Hain saldırıda polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi (35) şehit oldu. Şehidin 4 yaşındaki tek kızı Mevlüde İrem’in de arasında bulunduğu 5 kişi can verdi, 39 kişi yaralandı. Aynı aileden baba Lokman Açıkgöz ile 10 yaşındaki oğlu Sadık Efe Açıkgöz ve 2 yaşındaki kızı Ercin hayatını kaybetti. Açıkgöz’ün ağır yaralanan 8 yaşındaki oğlu Murat Alper’in tedavisi ise sürüyor. Enkazın altından çıkarılan çocukların yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sabah saatlerinden itibaren olay yerinde polis ekipleri detaylı inceleme yaparken, saat 10.00 sıralarında duvarları yıkılan lojmanlardan birinde, polis eşi Esra Köse Başaran’ın cesedine ulaştı. Başlatılan operasyon kapsamında saldırıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Bomba yüklü kamyonetin uzaktan kumandayla mı infilak ettirildiği yoksa intihar saldırısı mı olduğu konusunda çalışmalar sürüyor. Olay yerinde yapılan ilk incelemede saldırıyı düzenleyen PKK’lı terörist grubun en az 15 kişi olduğu belirlendi. Öte yandan yaralıların 10’unun çocuk olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. 
CAMİ VE OKULDA DA HASAR 
Patlamanın etkisiyle çevrede hasar görmeyen bina neredeyse kalmadı. Emniyet Müdürlüğü’ne 200 metre uzaklıktaki Yeşil Camii’nin de tüm camları kırıldı. Teröristlerin otomatik silahlarla saldırısında cami duvarına çok sayıda kurşun isabet etti. Patlamanın olduğu yerde bulunan anaokulu da büyük hasar gördü. 
SESSİZ YÜRÜYÜŞLE PROTESTO 
PKK saldırısını protesto etmek için AK Parti Çınar İlçe Teşkilatı binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişi yürüyüş yaptı. Emniyet Amirliği önüne kadar sessizce yürüyen gruba hitap eden AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu, “Terör alçak ve kalleş yüzünü gösterdi” dedi.  Öte yandan Şırnak’ın İdil ilçesinde dün sabah saatlerinde 8 okul ve 1 öğrenci yurduna PKK’lı teröristler ses bombası, havai fişek ve molotofkokteyliyle saldırdı. Teröristlerin ateşe vererek yakmak istediği okullardaki öğretmen ve öğrenciler büyük panik yaşarken, okullar güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Bu arada Mardin’in Nusaybin ilçesinden geçen İpek Yolu’na PKK’lı teröristler tarafından bırakılan patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Zırhlı araç ve içindekiler yara almazken, patlama sırasında yoldan geçen Ahmet Yiğit adlı sivil hayatını kaybetti. Bazı evlerin de hasar gördüğü patlama nedeniyle yüksek gerilim hatlarının telleri koptu. 

Malum akademisyenler bu manzaraya kör

YETER ARTIK!..

 Hain saldırıya vatandaş isyan etti. Evi hasar gören vatandaşlardan Sıtkı Dinç, “Kredi ödemem devam ediyordu. Duvarları çöktü. Sanki gökyüzünden bir atom bombası düştü. Bir anda camlar üzerimize doğru geldi. Bu yapılan Müslümanlık değil. Müslüman olan bir insan bu işi kesinlikle yapmaz. Biz Kürt’üz, insanız, Müslümanız. Evimin hâli ortada. Bu kış aylarında ne yapacağım? Yeter artık” dedi. Bir başka vatandaş ise, “Evlerimizin kapı ve pencereleri yerinden fırladı. Patlamadan sonra 50 dakika süren bir çatışma yaşandı. Gün aydınlanana kadar evimizden çıkamadık” diye konuştu. İsmini vermek istemeyen bir ilçe esnafı, “Sözüm ona halkın savunucuları halka en büyük düşmanlığı yapıyorlar. Sadece bizim değil bütün Çınar esnafının camları kırılmış durumda. PKK’nın bugüne kadar yaptığı zulümlere, katliamlara bir yenisi eklendi” şeklinde konuştu. 

Malum akademisyenler bu manzaraya kör

Sur’da yaşlı çifti  Mehmetçik kurtardı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 25 gün boyunca evden dışarı çıkamayan yaşlı çifte Mehmetçik sahip çıktı. Soğuk havada üşüyen ve son günlerde yiyecek yemekleri kalmadığı için aç bir şekilde bekleyen çiftin durumundan yakınlarının haber etmesiyle güvenlik kuvvetleri, bölgeye operasyon düzenledi. Yaşlı çiftin evine giren asker; soğuktan donmak üzere olan ve açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya olan çifti kumanyaları ile doyurdu. Kendi elleriyle yaşlı karı-kocayı doyuran asker, daha sonra soğuktan battaniyelerin altına girip ısınmaya çalışan yaşlıları evlerinden çıkardı. Bölgede çatışmalar yaşandığı için asker yaşlıları sırtında zırhlı araca kadar taşıdıktan sonra araçlarla yaşlıları güvenli bölgeye naklederek ambulanslara teslim etti. Yaşlı çift, askerin şefkati üzerine ellerini açarak dua etti. Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonlar sürüyor.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...