3 ilçede 19 terörist daha öldürüldü

Düzenleyen:
3 ilçede 19 terörist daha öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 19 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı. 3 ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 528'e yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12, Silopi ilçesinde 5, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 olmak üzere toplam 19 teröristin daha öldürüldüğünü duyurdu. Cizre'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 296'ya, Silopi'de 135'e, Sur'da ise 97'ye yükseldi.

Mühimmat ele geçirildi
Cizre'de, 15 el yapımı patlayıcı imha edildi, üç barikat kaldırıldı, üç Kaleşnikof piyade tüfeği, iki tabanca, sekiz av tüfeği, 672 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 48 tabanca fişeği, 175 av tüfeği fişeği, beş Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, dört tabanca şarjörü, iki el bombası, 16 molotof kokteyli, iki patlamamış havan mühimmatı, dört dürbün, bir el telsizi, bir av tüfeği aparatı, iki tüfek harbisi, iki fişeklik, bir tüfek askılığı, dört hücum yeleği, bir cep telefonu, iki mühimmat kutusu, bir video kamera, bir kaset, bir batarya, bir SD kart, bir kamera şarj aleti, iki batarya, bir şarj aleti, muhtelif cins ve miktarda tıbbi malzeme (bir tansiyon aleti, bir şişe Baticon, bir kutu neşter, bir paket gazlı bez) ele geçirildi.

Silopi'de, sekiz el yapımı patlayıcı imha edildi, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, dört Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 137 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, üç av tüfeği, 45 av tüfeği fişeği, üç el bombası, iki telsiz, iki dürbün, üç akü, bir hücum yeleği ve iki sırt çantası ele geçirildi.

Sur'da ise, 11 barikat kaldırıldı, bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

3 terörist yakalandı

İstanbul'un Eyüp ilçesinde bir, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir, Mardin'in Artuklu ilçesinde bir olmak üzere toplam üç bölücü terör örgütü mensubu terörist yapılan yol kontrolünde, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan yakalanarak gözaltına alındı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...