Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan saldırının yapıldığı Çınar ilçesinde

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Bakan saldırının yapıldığı Çınar ilçesinde

GÜNDEM Haberleri  / iHA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Sultanahmet, Suruç ve Fransa'da patlatılan bomba ile Çınar'da patlatılan bombalar arasında fark olmadığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, Çınar ilçesinde teröristlerce gerçekleştirilen patlamanın olduğu alanda incelemelerde bulunarak esnafla görüştü. Bakan Tüfenkçi ve beraberindekiler, Çınar ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Erol Çiftçi ile kızı Mevlüde İrem'in Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Bakan Tüfenkçi ve beraberindekiler, daha sonra bombalı saldırının yaşandığı Çınar ilçesine hareket etti. Bakan Tüfenkçi ile eski Bakan Mehdi Eker ve beraberindekiler ilk olarak, patlamada hayatını kaybeden Açıkgöz ailesinin taziyesine katıldı. Bakan Tüfenkçi ve beraberindekiler, burada dua okuduktan sonra, patlamada iş yerleri zarar gören esnafı gezdi. Bakan Tüfenkçi, esnaf gezisinde yaptığı açıklamada, devletin zararları karşılayacağını belirterek halka destek olacaklarını söyledi.

Bakan Tüfenkçi ve beraberindekiler, esnaf ziyaretinin ardından patlamanın yaşandığı alana gelerek incelemelerde bulundu. Burada bir konuşma yapan Bakan Tüfenkçi, Sultanahmet'te, Suruç'ta, Fransa'da patlatılan bomba ile Çınar'da patlatılan bombanın aynı olduğunu söyledi. Bakan Tüfenkçi, "Bu sivilleri bu bebekleri bu perişan anneleri görmeyenler şurada polislerin eşlerini bebekleri yakanlar aynı zamanda Sultanahmet'te hiç ilgisi olmayan alman turistlere karşı yapılan patlatmanın aynısıdır. Önemli olan insanları öldürmek değil insanları yaşatmaktır. Terör örgütü bölge insanının kalkınmasını istemiyor. Bölge insanının iş sahibi aş sahibi olmasını istemiyor. Şu esnafın halini görüyorsunuz. Ticaret erbabının halini görüyorsunuz. Umuyorum ki bu insanlık artık harekete geçer. Birilerinin yaptığı gibi bu işler sadece devleti kınayarak, bildirilerle olmaz. Eğer siz bildiri yayınlayacaksanız siz terör örgütünün de terör örgütü olduğunu söyleyip artık yeter çekin bu ellerinizi bu insanların üzerinden demesi lazım" dedi.

"1 TON 300 KİLOGRAMLIK PATLAYICIYI EVLERİN ARASINDA PATLATMAK HANGİ VİCDANA SIĞAR"

Daha sonra konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise, terörü PKK'nın yaptığı bu kanlı eylemi lanetlediğini söyledi. PKK'nın bir kez daha Türkiye'de yaşayan vatandaşlara, özellikle Kürt vatandaşlarına bir kez daha saldırdığını ve zarar verdiğini ifade eden Eker, şu ifadeleri kullandı:

"Önceki gün Sultanahmet'teki saldırı ile dün çınarda gerçekleşen saldırı arasındaki benzerlik aslında budur. İkisi de masum insanlara karşı işlenmiş, masum insanların sivil insanların hayatına kastetmiştir. Getirip de burada 1 ton 300 kilo ağırlığındaki bombayı getirip de evlerin arasında patlatmak hangi vicdana hangi insanlığa hangi değere sığar."

Yapılan incelemenin ardından Bakan Tüfenkçi ve beraberindekiler, önceki gün düzenlenen bombalı saldırı ve çıkan çatışma nedeni ile zarar gören Yeşil Cami'ye geçti. Heyet burada Cuma namazı kıldıktan sonra Diyarbakır'a döndü.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, önceki gün terör örgütü üyeleri tarafından ilçe emniyet amirliği yakınına bırakılan bomba yüklü bir araç patlatılmış, olayda 1 polis şehit olmuş, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 39 kişi de yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...