2012 KPSS hırsızlığına özel ekip

Düzenleyen:
2012 KPSS  hırsızlığına özel ekip

GÜNDEM Haberleri

Cevap anahtarları bütün yönleriyle incelenecek. Tespit edilen şüphelilerin Paralel Yapı okul ve yurtlarıyla bağlantıları ortaya çıkarılacak

EBRU KARATOSUN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2012 KPSS ve ALES hakkında başlattığı soruşturmanın tamamlanması için düğmeye bastı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu, yağan itiraf ve ihbar mektuplarının ardından 2012 KPSS ve ALES hakkında soruşturma başlatmıştı. Savcılık, şimdiye kadar KPSS’de 20, ALES soruşturmasında ise 9 şüpheliye ulaştı. Bulgular doğrultusunda yeni bir adım atıldı ve Organize Şube’de 10 kişilik özel ekip kuruldu. Bu ekip, şüpheli isimlerden yola çıkarak, araştırmalara başladı. Savcılık, soruşturmayla ilgili ÖSYM’den soru kitapçıklarının imha edilip edilmediğini bildirilmesini talep etmişti. Ancak kitapçıkların imha edildiği belirlendi. Bu kapsamda, soru kitapçıkları yerine cevap anahtarından yola çıkılacak. Anahtarda özellikle yanlışların yoğun olduğu şıklardan şüpheliler tespit edilecek. ÖSYM’de görevli uzmanlar, devlet kurumları ile üniversitelerdeki bilirkişi kurullarından da destek alınacak. Tespit edilen bu kişilerin Paralel Yapı dershane, ev, okul ve yurtlarında kalıp kalmadığı belirlenecek, banka hesapları incelenecek.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...