PKK şimdi de günahsız çocuklaır hedef aldı

Düzenleyen:
PKK şimdi de günahsız çocuklaır hedef aldı

GÜNDEM Haberleri

Teröristler, Diyarbakır’da karne almak için okul bahçesinde bekleyen öğrencilerin üzerine el yapımı bomba attı, 5 çocuk yaralandı

Kürt halkına hayatı zehir eden, yüzlerde günahsız çocuğu kurşuna dizen PKK, bu sefer karne almayı bekleyen öğrencileri hedef aldı. Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde Çelebi Eser Ortaokulu bahçesinde karne almak için bekleyen öğrencilerin bulunduğu alana, PKK’lı teröristler el yapımı patlayıcı attı. Bombanın şiddetli bir şekilde infilak etmesi sonucu, bahçede yakında bulunan öğrencilerden 5’i yaralanırken, okulun bazı camları da kırıldı.
Patlama nedeniyle büyük panik yaşayan öğrenciler, okul bahçesinden dışarıya kaçmaya çalıştı. Yaralanan 5 öğrenci tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Öğrencilerin yaralanmalarına patlamada kırılan cam parçalarının isabet etmesi ve basınç etkisiyle kulak zarlarında hasar olduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından saldırıyı değerlendirdi. Erdoğan, “Bu çok çok üzüntü verici bir olay. Bu terör örgütünün ne denli ahlaksız, ne denli alçak, ne denli adi girişimler içinde olduğunu açık ve net ortaya koyuyor. Aslında bu, bin 128 tane imzaya çok ilginç bir cevaptır. Bu sözde akademisyenler kimlerin yanında olduklarını çok açık net ortaya koyuyorlar. Bunlar da bir şey ortaya koyuyor; ‘biz buyuz, bizim aslımız bu. Biz öğretmen, muallim böyle bir derdimiz yok. Biz terörün yanındayız, teröristin arkasındayız’. Bugünkü olay bunun aslında yaşama bir kez daha geçtiği bir olaydır. Tek tesellimiz şu an itibarıyla o yavrularımızdan şehidimiz yok. Durumlarının iyi olduğuna dair haber aldım, bundan dolayı mutluyum” diye konuştu.
Erdoğan, “Barış ve Kardeşlik Bakanlığı’nın kurulmasına yönelik bir talep geldi mi?” şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: “Evet, öneri geldi. Şimdi bir bakanlık kurduk olacak. Şu anda o bakanlıkta yapacağınız şeyi zaten bu proje kapsamında biz yürütüyoruz. Bundan sonra da bunu yürüteceğiz. Hükümetimizin de gündeminde böyle bir şey kulağıma gelmedi, böyle bir şey de yok. Bana da istişare edildiği zaman söyleyeceğim, gerek yok”
Erdoğan, Leyla Zana’nın görüşme talebi ile ilgili de “Dün Beştepe sofrasında bunu da arkadaşlarımızla paylaştık. Kabul edip kendisiyle görüşebiliriz” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ise saldırı sonrası ağız değiştirerek “Bu tam bir vahşet anlayışı” dedi. Leyla Zana’nın Erdoğan’la görüşme talebi ile ilgili de “Bu partimiz adına bir randevu talebinde değil, ama görüşmesinde bir sakınca görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...