657’ye tabi teröristler

Düzenleyen:
657’ye tabi teröristler

GÜNDEM Haberleri

Siirt'te 85 kamu görevlisine terör örgütü propagandasından adli işlem yapıldı. İl Emniyet Müdürü, "Hem devletten maaş alacaksınız hem de örgüte destek vereceksiniz, bunu kabul etmek söz konusu olamaz" diye tepki gösterdi.

Dağdan inen PKK'lılar ve Meclis'te onların sözcülüğünü yapanlar dışında bir de devletten maaş alıp vatanına ihanet edenler var. Kimi hastanede teröristi tedavi ediyor kimi resmî aracı alçakların hizmetine sunuyor. Bunun en canlı örneği Siirt'te yaşandı. İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, bölücü örgüte destek verdiği tespit edilen kamu görevlilerine yönelik geçen yıl çalışma başlatıldığını belirterek, "Teröristlerle doğrudan mücadelenin yanı sıra bunlara destek veren ki maalesef bir kısmı da kamu görevlisi olan şahıslarla da mücadele etmek gerekiyor. Geçen yıl vatandaşı tahrik eden, devlet büyüklerine hakaret eden, terör örgütü propagandası suçu işleyen 85 kamu görevlisi hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. Bu konuda Siirt'te 113 işlem yapıldı. Soruşturmalar kapsamında 6 kişiye başka illere uzaklaştırma cezası verildi. Tutuklu bulunanların yanı sıra haklarında açılan davaları devam eden kamu görevlileri de bulunuyor" diye konuştu. Kamu görevlilerinin terör örgütüne destek vermesinin kabul edilemez olduğuna dikkati çeken Özkan, şunları kaydetti: "Hem devlet personeli olarak maaşınızı alacaksınız hem de örgüte destek vereceksiniz. Vatandaşı tahrik, devlet büyüklerine hakaret, terör örgütü propagandası yapmak adli suçtur. Bu da terörün ciddi ayaklarından biri."
 VATANDAŞ İHBAR EDİYOR
 Terörle her boyutuyla mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Metin Özkan, "Vatandaşlardan ihbarlar yağıyor. Halk; hendek kazan, barikat kuran teröristlere güçleri ölçüsünde engel olmaya çalışıyor" dedi. Öte yandan dün yine Siirt'te operasyon günüydü. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kooperatif ve Afetevleri mahallelerinde bazı evlere eş zamanlı baskın düzenledi. PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 11 kişi gözaltına alınırken, evlerde bulunan bazı dokümanlara el konuldu. Siirt Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adli makamlara sevk edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...