Komisyon sıra yeni Anayasa’da

Düzenleyen:
Komisyon sıra yeni Anayasa’da

GÜNDEM Haberleri

Meclis, bir kez daha yeni ve sivil bir anayasa mesaisine başlıyor. Komisyon üyeleri seçildi, ilk toplantı yakında

Yeni anayasa çalışmalarını yürütecek TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun üyeleri belirlendi. 4 parti grubundan eşit temsille ve üçer milletvekilinden oluşan komisyonun başkanlığını TBMM Başkanı İsmail Kahraman yürütecek. Komisyonda; AK Parti’den eski Meclis Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ile AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, CHP’den Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, HDP’den İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar, MHP’den ise Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir görev yapacak. Kahraman’ın bu hafta içinde komisyonu toplantıya çağırması bekleniyor. Bu arada 16 STK’dan oluşan Türkiye Anayasa Platformu tarafından yapılan “Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte” çağrısına 250 sivil toplum kuruluşundan tam destek geldi.

Komisyon sıra yeni Anayasa’da

Eskisinin ömrü yetmemişti

∂ 24. Yasama Dönemi’nde komisyonda Anayasa yazımı üzerine 172 madde müzakere edildi. 
∂ 60 maddede mutabakat sağlanırken, 112 maddeye şerh konuldu, 21 maddede ise üç partinin mutabakatı gerçekleşti. 
∂ Uzlaşma Komisyonu, toplam 328 toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantılarda 585 saat mesai yaptı ve 14 bin 970 sayfa tutanak tutuldu. 
∂ Yeni anayasa umuduyla 19 Ekim 2011’de çalışmalarına başlayan Komisyon yazım aşamasındayken, diğer iki aşamaya geçmeden, 18 Kasım 2013 tarihinde çalışmalarına son verdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...