Çavuşoğlu: 'PYD davet edilirse Cenevre görüşmelerini boykot ederiz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çavuşoğlu: 'PYD davet edilirse Cenevre görüşmelerini boykot ederiz'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'yle ilgili Cenevre görüşmelerine PYD'nin davet edilmesi halinde Türkiye'nin müzakereleri boykot edeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'yle ilgili Cenevre görüşmelerine terör örgütü PYD'nin davet edilmesi halinde Türkiye'nin müzakereleri boykot edeceğini bildirdi.

Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) toplantıları için bulunduğu Strazburg'da, NTV televizyon kanalının canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı.

Cenevre'deki Suriye müzakerelerine terör örgütü PYD'nin davet edilmesi halinde Türkiye'nin müzakereleri boykot edip edemeyeceğine ilişkin soru üzerine Çavuşoğlu, "Tabii ki boykot ederiz. Kesin, net. Giderler başka yerde görüşürler, orada başka şeyler yaparlar ayrı bir şey. Ama müzakere heyetinin içinde PYD unsurları olamaz. Terör örgütleri olamaz. Türkiye'nin bu konudaki tutumu nettir" dedi.

Türkiye'ye verilen sözlerin de bu doğrultuda olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, muhalefetin de bunu kabul etmesinin söz konusu olmadığını kaydetti. 

Bu konuda Suriye muhalefetinin açıklamasının da o yönde olduğuna işaret eden Bakan Çavuşoğlu, "Muhalefetin de imajını bozacak. Terör örgütleriyle iç içe olmak onlara fayda vermez, zarar verir" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...