900 terörist öldürüldü

Düzenleyen:
900 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Çözüm Süreci’nin buzdolabına kaldırılmasıyla, faaliyetlerini şehre taşıyan terör örgütü PKK bu hamlesinden zararlı çıktı.

PKK’ya yönelik ilan edilen sokağa çıkma yasakları çerçevesinde Muş’un Varto, Mardin’in Nusaybin ve Dargeçit ile Diyarbakır’ın Silvan ilçelerinin ardından Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, 900’ü aşkın terörist etkisiz hale getirildi. Silopi ve Cizre’de hayatın normale dönmesine yönelik çalışmalar devam ederken, operasyonların hâlihazırda sürdüğü Sur, İdil ve Derik’te etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 303 oldu Güvenlik güçlerince sürdürülen arama tarama çalışmaları çerçevesinde söz konusu bölgelerde 3 bin dolayında patlayıcıyı imha edildi, yüzlerce barikat kaldırıldı, çukur kapatıldı. Operasyonların tamamlanma aşamasına geldiği Sur’da bazı mahallelerde var olduğu iddia edilen sivillerin tahliye edilmesi için de 6 kez güvenlik koridoru oluşturulmasına rağmen söz konusu bölgeden beklenen oranda çıkış olmadı. Operasyonları devam ettiği yerlerde sağlık hizmetleri güvenlik güçlerinin desteğiyle sağlanıyor. İhtiyacı olan ailelere AFAD ve Türk Kızılayı tarafından gönderilen gıda paketleri zırhlı araçlarla evlere ulaştırılıyor.
Öte yandan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bölücü terör örgüt mensubu bir terörist etkisiz hale getirildi. 8 terörist de Silopi’de güvenlik güçlerine teslim oldu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...