Mardin'de hain saldırı: 2 polis şehit, 35 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
Mardin'de hain saldırı: 2 polis şehit, 35 yaralı

GÜNDEM Haberleri  / Ajanslar

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristler, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile bitişiğindeki lojmanlara saldırdı; 2 polis şehit olurken, polis ve lojmanlarda oturanlardan 35 kişi yaralandı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin İpek Yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ile bitişiğinde bulunan lojmanlara PKK'lılar bugün saat 06.00 sıralarında bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 polis memuru şehit olurken, polisler ve lojmanda oturanların da aralarında bulunduğu 14 kişi yaralandı. 
ÇATIŞMA ÇIKTI
Şiddetli patlamada emniyet binası ile lojmanda yangın çıktı ve büyük hasar oluşurken,
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ndeki polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmanın sürdüğü bölgeye Nusaybin ve Mardin'den takviye güvenlik güçleri ile ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, önce çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ardından itfaiye ekipleri yaralıları göçük altından kurtarmak için çalışmaya başladı. Yaralılar ise taşındıkları olay yerindeki ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanelere yaralı taşıyan ambulanslar daha sonra yeniden olay yerine geldi. Yakınları yaralanan vatandaşlar ise olay yerinde feryatlar ederek, fenalık geçirdi. Bölgede güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasındaki çatışmalar bir süre devam etti.

 YARALI SAYISI 35'E YÜKSELDİ
Saldırılarda, 2 polisin şehit olduğu, ayakta tedavi edilenlerle birlikte aralarında polis ve polis yakınlarının da bulunduğu 35 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanların olduğu da bildirildi. 
İlçede patlamanın şiddetiyle birçok ev ve araç da hasar gördü. 

DETAYLAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Olay yeri inceleme ekiplerinin kapsamlı yaptığı çalışmada PKK'nın intihar saldırısını otomobille düzenlediği belirlendi. Kimliği araştırılan intihar bombacısının, aracı Bölge Trafik Denetleme İstasyonu önünden geçerken infilak ettirdiği saptandı.
Şiddetli patlamada bomba yüklü araç paramparça olurken, parçaları 200 metre uzağa fırladı. Patlamada Bölge Trafik İstasyonu binası kullanılamaz hale gelirken, 4 katlı ve 3 bloktan oluşan lojmanlarda bazı duvarlar yıkıldı. Bölge Trafik İstasyonu önünde konuşlandırılan 2 zırhlı aracın da kullanılamaz hale geldiği patlamada, 300 metre uzaklıktaki işyerlerinde de hasarlar oluştu, yeni yapılan Nusaybin Devlet Hastanesi'nin  camları kırıldı.
Saldırının ardından uluslararası İpek Yolu trafiğe kapatılırken uzun araç kuyrukları oluştu. Bir süre sonra araçlar çevre yollara yönlendirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...