Mobilya devine FETÖ gözaltısı

Düzenleyen:
Mobilya devine FETÖ gözaltısı

GÜNDEM Haberleri

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ile 3 üst düzey yönetici gözaltına alındı, holding merkezi arandı.

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Boydak Holding'in 4 üst düzey yöneticisi gözaltına alındı.
Operasyonda, holdingin yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak ile yönetim kurulu üyesi ve üst yöneticisi (CEO) Memduh Boydak, "FETÖ üyesi olmak ve örgüte finans desteği sağlamak", holding yöneticilerinden Murat Bozdağ ve Erol Boydak "Sosyal medyada örgütün propagandasını yapmak ve kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla evlerinde gözaltına alındı. İş adamlarının evleri ile organize sanayi bölgesindeki holding merkezinde hesap kayıtlarının incelenmesine yönelik arama yapıldı, çok sayıda dokuman ve bilgisayar kayıtlarının kopyası alındı. Memduh Boydak, daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle ifade vermişti. Boydak Grubu, İstikbal, Bellona, ve Mondi mobilya markalarıyla biliniyor.  
GÜL: RENCİDE EDİLMESİNLER
Tutuklamanın ardından TÜSİAD'dan "Hukuk devletinde iş dünyası da dâhil hiçbir kurum ve kişi yasal her hangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir. Sayın Boydak’ın görevlerine geri döneceğine inanıyoruz” açıklaması geldi. 
Kayserili iş adamlarına yakınlığıyla bilinen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de gazeteciler cuma namazı çıkışı gözaltıları sordu. Gül, “Boydak Ailesi, çalışkanlığı ile, dürüstlüğü ile, hayırseverliği ile bilinen bir aile. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...