Yeni konutlara ‘hendek’ tedbiri

Düzenleyen:
Yeni konutlara ‘hendek’ tedbiri

GÜNDEM Haberleri

Dar sokaklarda yan yana yapılan evleri üs olarak kullanan teröristlerin, bir daha bu yola başvurmamaları için yeni yapılacak konutlarda her türlü tedbir düşünüldü.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Hükümetin, vatandaşların mağduriyetini gidermek için terör operasyonu yapılan bölgelerde kurulacak yeni hayat alanlarına ilişkin ilginç bir planlama yapıldı. Teröristlerin dar sokaklar ve bitişik nizam olduğu için adeta lojistik üs olarak kullandıkları evler yerine, yeni yapılacak konutlar birbirinden uzak ve geniş caddelerin üzerine kurulacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile geçtiğimiz günlerde AK Parti’den bir milletvekili heyeti terörle mücadele operasyonlarının yapıldığı, Silopi, Cizre ve Sur gibi yerlerde inceleme yaparak vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Bu talep ve sıkıntılara ilişkin çözüm önerileri Başbakana rapor olarak sunuldu. Edinilen bilgilere göre, milletvekillerinin bölgede yaptığı incelemelerde vatandaşların en büyük talepleri yeni toplu konut projeleri yapılması yerine, terörden zarar görmüş evlerinin tamir edilmesi oldu. AK Parti heyeti, Başbakana vatandaşların talepleri doğrultusunda yeni yapılacak konutların vatandaşların yaşattığı dam kültürüne uygun olması gerektiğini iletti. Bunun üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da hazırlanacak toplu konut projelerinin bu ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanmasını kararlaştırdı. Yeni konutlar bir-kaç katlı olacak ve balkonları geniş tutularak bir anlamda dam kültürünün devam ettirilmesi sağlanacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...