HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İdil ve Sur örgüte dar ediliyor

Düzenleyen: /
İdil ve Sur örgüte dar ediliyor
İdili Sur, Haber

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik güçleri karşısında darbe üstüne darbe alan bölücü örgütün 17 mensubu daha etkisiz hâle getirildi. İdil’in yüzde 90’ı teröristlerden arındırıldı

Doğu ve Güneydoğu’nun bazı yerleşim birimlerinde halka hayatı zehir eden ve bölgeyi kana bulamaya çalışan PKK’ya yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Şırnak’ın İdil ilçesindeki Turgut Özal Mahallesi’nde yürütülen operasyon kapsamında teröristler ile sağlanan sıcak temasla birlikte çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 13 PKK’lı ölü ele geçirildi. İdil’de terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası için 18 Şubat’ta başlatılan operasyonla birlikte bölgenin yüzde 90’ı hainlerden temizlendi. TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen ve terör örgütüne ağır darbe vurulan operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 76’ya yükseldi. Dar bir alanda sıkıştırılan ve bölgede gizlendikleri evlerden ateş açan teröristlere güvenlik güçlerince sık sık teslim olmaları yönünde çağrıda bulunuluyor. İdil’de ele geçirilen el yapımı patlayıcı sayısının 378’e ulaştığı belirtiliyor. Öte taraftan Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde sürdürülen operasyonda da 4 terörist etkisiz hale getirildi. Bağlar ilçesinde de polisin harabe bir binada yaptığı aramada 136 molotof bombası ile PKK’ya ait örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Yine Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bölücü örgüte ait olduğu kaydedilen çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. 

İdil ve Sur örgüte dar ediliyor
Bu arada PKK’lı bir grup, Hakkâri’deki Dağlıca Oramar Tepe Üs Bölgesi’ne saldırı girişiminde bulundu. Yoğun sisten faydalanan teröristler, üsse 60 metre kadar yaklaştı. Teröristleri fark eden nöbetçiler hemen ateş açtı. Bir saat süren çatışmanın ardından militanlar bölgeden kaçtı.  Yapılan aramalarda çok sayıda şarjör ve roketatar mermisi bulundu, yoğun kan izleri tespit edildi. Teröristlerin sığınak olarak kullandığı yerler hava harekatıyla vuruldu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...